Sikker handel på nettet

-

I dag handler mange danskere på nettet, og det er også med god grund. For der er en lang række af fordele forbundet med denne online handel, og det er både nemt og bekvemt. Men hvornår er du sikker, og hvornår skal du passe på? Her får du svarene på, hvordan du kan være sikker på, at du handler et troværdigt sted. Så kan du handle med ro i maven og være sikker på, at du får det, du betaler for.

Når det kommer til handel på nettet, så er det en nem måde at klare forskellige gøremål på. Du kan købe alt fra flotte brudekjoler og tøj til garderoben til køkkenudstyr og møbler. Du kan sågar også handle ind online og få det hele leveret lige til døren. Du slipper samtidig for kvitteringer i papirform, og så skal du ikke ud og stå i lange køer ude i byen.

Sådan genkender du en falsk side

I takt med en stigende popularitet inden for e-handel er der desværre også kommet en række af fupsider til. Det kan somme tider være svært at gennemskue disse, men der er nogle tips til, hvordan du kan undersøge dette. Du bør altid undersøge sidens fysiske kontaktoplysninger og telefonnummer. Dette kan være en god indikator for, om det er en troværdig side, du er i gang med at handle på. Er der derimod ingen kontaktoplysninger, så bør du overveje at købe dine varer et andet sted.

Samtidig kan du kigge efter e-mærket. Dette er en dansk ordning, der indikerer en sides sikkerhed. Har den pågældende side e-mærket, så er den godkendt i forhold til dansk lovgivning og særlige forbrugerbeskyttende krav. Dette er altid godt at kigge efter, da det en gang for alle fortæller dig om sidens sikkerhed.

Sidens fornavn

Når du er inde på en side, så vil den oftest være mærket med http eller https. Her er det vigtigt at kigge efter, hvilken en af disse to fornavne, som den pågældende side har. S’et står nemlig for ”secure”, og det betyder altså, at siden er langt mere sikker. Du kan også kigge efter en hængelås, du finder nederst på siden. Optræder denne, så er det også et tegn på, at det er en sikker side.

Vælger du at dobbeltklikke på hængelåsen, så vil du få en række oplysninger om siden. Her kan du se, hvem der kan garantere dig mod sidens sikkerhed.

Sikker betaling

Sidst er der din betaling på siden. Kan du betale med PayPal, så er det altid at foretrække. Her vil netbutikken ikke modtage dine oplysninger, men de bliver derimod indhentet gennem PayPal. Du er samtidig sikret, hvis du ikke får din vare. Det samme gælder den personlige SMS-kode, som du i nogle tilfælde får tilsendt. Den sørger for, at andre ikke kan misbruge dine oplysninger, da denne engangskode sendes til dit telefonnummer.

Bruger du en computer, der også anvendes af andre, så skal du altid sørge for at logge ud af forskellige brugere. Samtidig skal du sikre dig, at den ikke gemmer dine betalingsoplysninger, så andre kan bruge dem.

Related Stories