Vær sikker på internettet med en VPN

-

Savner du frihed online? Der er ingen tvivl om, at det er blevet vanskeligere og vanskeligere at begå sig frit på internettet. Det skyldes særligt annoncørernes tilstedeværelse med formålet om at tracke alt det, du laver online, og udover det skal man også bekymre sig om hackere og indholdsblokeringer.

Det kan nærmest ikke undgås, at man som forbruger bliver meget utryg, når man færdes online, men dette kan samtidig ikke undgås, da internettet bliver en mere og mere integreret del af hverdagslivet. Heldigvis er der hjælp at hente, såfremt du ønsker mere frihed online og dermed slippe for annoncørernes tracking, hackere og blokeringer. Med en VPN kan du begå dig sikkert på internettet ved at kryptere din internetforbindelse. Du kan således opnå fuld fortrolighed, når du er online, ved blot et enkelt klik. Her i artiklen kan du læse meget mere om, hvordan du kan opnå en øget sikkerhed på internettet med en VPN. 

Vi anbefaler, at du prøver NordVPN som er på dansk. Download NordVPN via følgende link:

Hvad er en VPN?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at internettet naturligvis har gjort livet nemmere på en lang række områder, hvorfor det bestemt må siges at være en fantastisk opfindelse. Dog har internettet også sine ulemper, da det kan anses som en åben og stor vej, hvor alle har mulighed for at se, hvad den enkelte laver, og hvor man er på vej hen. Det er netop dette, der er så skræmmende ved internettet, og i løbet af de seneste par år er der kommet mere og mere fokus på, hvordan man bibeholder sit privatliv online. En måde, hvorpå du kan blive mere sikker på internettet, er med en VPN. Men hvad er en VPN? En VPN er i stand til at bygge en såkaldt tunnel med kryptering, hvilket vil sige, at det ikke længere er muligt for at andre at gå ind at se, hvad du laver, og hvor du er på vej hen, når du befinder dig online. Denne tunnel tilbyder altså en yderst kraftfuld kryptering, og den kommer desuden fra en sikker server med en strategisk placering, hvilket betyder, at andre ikke vil kunne se din IP-adresse.


Hvem er det relevant for?

En VPN er relevant for alle, der begår sig på internettet på den ene eller anden måde. Du er muligvis ikke klar over det, men du bliver sporet hver eneste dag af forskellige aktører. Det gælder blandt andet arbejdsgivere, der løbende kontrollerer medarbejderes onlineaktiviteter, hvilket kan være med til at begrænse den enkeltes frihed og muligheder. Ydermere bliver du sporet af myndighederne, som ligeledes holder øje med dine pågældende aktiviteter på internettet, og de censurerer desuden det indhold, du ser. Ydermere bliver du sporet af hackere, der kan hacke alle dine konto og dermed potentielt gå ind at frarøve dig din identitet. Endelig ser internetudbyderne naturligvis alt det, du laver online, og de sælger blandt andet din browserhistorik indeholdende alt fra økonomiske til medicinske data. Der er således mange, der har en interesse i at spore lige netop din online adfærd, hvorfor en VPN uden tvivl er relevant for alle, der bruger internettet. I stedet for at skulle gå at bekymre sig om, at internetudbydere, arbejdsgivere, myndigheder eller annoncører holder øje med, hvad du laver online, kan du med en VPN holde alle dine aktiviteter skjulte ved blot et klik – nemmere bliver det ikke.

 

Hvad giver en VPN af fordele?

En VPN giver dig som sagt en større sikkerhed online, hvilket de fleste forbrugere vel ønsker. Denne sikkerhed opnår du blandt andet gennem fortrolighedsbeskyttelse med open-source. Det betyder, at du med en VPN altså opnår de mest transparente og pålidelige protokoller i forhold til fortrolighedsbeskyttelse. Ydermere deles alle brugere om den samme IP-adresse. På den måde bliver du blot én blandt mange VPN-brugere, og du kan således nemmere forsvinde i mængden og blive usynlig online. Du holder altså din rigtige IP-adresse hemmelig med en VPN, og udover det omgår du censur ved at få adgang til samtlige medier og tjenester, og det er uanset hvor i verden, du befinder dig. VPN giver ydermere den fordel, at du har mulighed for at oprette sikker forbindelse til hvilket som helst hotspot i udlandet, hvad end det er på et bibliotek, i en park, på en kaffebar eller i en lufthavn. Endelig vil alle udgående og indgående data være krypterede og dermed usynlige for uvedkommende.

Der findes mange trusler online

Såfremt du ikke tror på, at der er en reel chance for, at din onlinefrihed er i fare når du f.eks. læse IT- og Tech-nyheder online, tager du grueligt fejl. Der findes nemlig en lang række netværkstrusler derude, som kan være svære at få øje på, hvorfor alle således er i potentiel fare, når de er online. En netværkstrussel kunne for eksempel være, når du er forbundet til et åbent netværk, der ikke er beskyttet. Vælger du at logge ind på dine konto på dette åbne netværk, løber du en stor risiko, da du med garanti ikke vil være alene på netværket. Det betyder, at når du modtager en cookie, vil en anden part også modtage en cookie, og på den måde får vedkommende adgang til lige netop din konto. Ydermere findes der en lang række falske hotspots på blandt andet caféer, og såfremt du vælger at tilgå dette hotspot, kan du – helt uden at vide det – sende data direkte til en andens computer.

Du er ikke alene på internettet

Hvad mange glemmer er, at man bestemt ikke er alene, når man begår sig online – og det er netop af denne årsag, at en VPN er utrolig vigtig. Det særlige ved en VPN er, at den anvender yderst avanceret kryptering, så dine data bliver sendt skjult og sikkert gennem hvilket som helst netværk, og det giver således dig en øget sikkerhed. Militæret, banker og store virksomheder har i flere år anvendt VPN i forhold til beskyttelse af deres aktiviteter og data på internettet, men nu er VPN altså også tilgængelig for dig, der ønsker en mere effektiv beskyttelse. Der findes som allerede nævnt mange netværkstrusler, der er vigtige at beskytte sig imod, og det kan du netop gøre med en VPN.

Se et overblik over de meste populære VPN-tjenester hos TechRadar.com

Denne artikel er sponsoreret af Timepoint.no

Related Stories