Udnyt internettet muligheder og motiver dine medarbejdere

-

Det er ingen hemmelighed, at glade medarbejdere er de bedste medarbejdere. Glæde smitter, og godt humør er en vigtig faktor på en arbejdsplads. Humøret hænger nemlig sammen med de ansattes motivation og er arbejdspladsen fyldt med motiverede medarbejdere, påvirker det også virksomhedens endelige resultater, da de vil arbejde mere effektivt. Der er dog mange måder at motivere sine medarbejdere på, og med internettet kan man som virksomhed nemt finde på forskellige muligheder.

Forkæl de ansatte med velfortjente firmagaver

Når de ansatte giver alt, de kan i løbet af året, kan det være en rigtig god måde at belønne dem med en velfortjent gave. Det kan være ved juletid, at medarbejderne får en god og speciel gave. Det kan også være, at det i stedet er, når virksomheden har fødselsdag, eller I fejrer en anden vigtig mærkedag, at det er passende.

Der er mange muligheder, men en firmagave kan virke belønnende og være en motivationsfaktor for de ansatte. Den anerkendelse, der er i at få tildelt noget lidt over det sædvanlige, betyder meget, da ansatte føler, at deres indsat er noget værd overfor ledelsen.

Det betyder dog ikke, at du skal ud og købe flere hundrede af den samme ting, for at kunne give de ansatte en firmagave. Mange hjemmesider kan hjælpe dig med dette og gøre processen langt nemmere.

Små goder, der gør medarbejdernes hverdag nemmere

Det behøver ikke kun at være større gaver, der bliver givet på specielle højtider eller mærkedage, der skal være en motivation overfor medarbejderne. Medarbejderne begynder ofte at forvente, at de får noget til eksempelvis jul, og den ekstra motivation gaven skal tilføre, forsvinder derfor nogle gange en smule.

En anden løsning er derfor også, at man giver virksomhedens ansatte nogle små goder i løbet af året, som kan forbedre deres hverdag og gøres en lille forskel for dem.

Måske skal alle tilbydes en halv times massage i løbet af måneden på arbejdspladsen. Eller det kan være mobiltilbehør, medarbejderne får tildelt, der kan beskytte deres smartphone i større grad, så de ikke skal bøvle med ødelagte telefoner i løbet af den travle arbejdsuge. Der er mange muligheder og med få søgninger på nettet, kan du helt sikkert hurtigt finde mindre goder, der kan skabe glæde og motivation til en god pris. Hvis det er noget, medarbejderne samtidigt ikke forventer at få, kan det have en yderst god effekt og hjælpe til positiviteten på arbejdspladsen.

Vær med til at videreudvikle dine medarbejdere

Ansatte i virksomheder bliver motiveret på mange forskellige måder. Det er vigtigt at finde ud af, hvilken slags medarbejder, man har at gøre med, da en dyr firmagave, vil blive sat stor pris af nogle, men ikke af andre. Den motivation, virksomheden vil give til medarbejderne, bliver derfor ikke altid sat pris på i samme grad og får den ønskede effekt.

For nogle er det materielle goder, der gavner, når man skal motivere dem, hvor andre i stedet har fokus på videreudvikling.

Netop at udvikle og vedligeholde sig selv er utroligt vigtigt for mange.  Dét at medarbejdere føler, de hele tiden bygger videre på deres kompetencer og evner, kan skabe stor glæde hos dem. Det kan også betyde, at de ikke kommer til at føle, de sidder fast, og derfor ender med at søge nye jobmuligheder andetsteds.

Det kan være forskellige kurser, du kan finde på nettet, alt efter hvad den specifikke ansatte har lyst til at forbedre. Måske er det et sprog, kommunikation eller en lederuddannelse, der vil være perfekt for den medarbejderen.

Skab selvtillid og styrke hos den enkelte

Hvis den ansatte føler sig godt tilpas og er fyldt med selvtillid, vil det også være lettere at få dem til at præstere og generelt styrke deres motivation.

Virksomheder kan give medarbejderen adgang til lækre templates og gode hjælpende programmer, der kan hjælpe til med deres præsentationer. Hvis medarbejderen skal ud og præsentere noget overfor en kunde, kan disse hjælpemidler virke ekstremt positivt i medarbejderen præstation og fremførelse, og ikke mindst styrke hans eller hendes selvtillid.

Der er mange måder, virksomheder kan styrke motivationen hos medarbejderne. Vigtig er det at huske på, at hver medarbejder bliver motiveret og engageret på forskellige måder. Heldigvis behøver det ikke være så svært at finde frem til de forskellige alternativer, man kan tilbyde sine medarbejdere, da internettet byder på et hav af muligheder. Forstår man at motivere medarbejderne bliver arbejdsglæden ikke bare større, men medarbejderne vil arbejde mere effektivt, og sygefraværet vil blive mindsket.

Related Stories