Sådan gør du hjemmearbejdet tåleligt

-

Gennem de sidste to år har mange danskere været tvunget til at pakke deres ting på kontoret sammen og i stedet indstille sig på at arbejde hjemme. For nogle har det været skønt, og man har haft ro til at fordybe sig, mens andre har lidt og savnet deres kolleger. Læs med og få gode råd til, hvordan du kan komme godt igennem, hvis du er nødt til at skal arbejde hjemme.

Før Coronavirus var mange ledere skeptiske overfor hjemmearbejde, da mange ikke følte sig sikre på, at der blev lavet noget, men det er i høj grad blevet tilbagevist under pandemien, hvor de hjemmearbejdende i mange tilfælde har været mere effektive, end de var på kontoret. Herudover er der sparet meget tid på møder, der ikke var strengt nødvendige.

Hold pauser og lav strækøvelser

Noget af det, der kan gøre det til at holde ud, når man arbejder hjemme, er at sørge for at holde nogle små pauser. Kortspil og den slags bør man vente med til fyraften, men det kan være en god idé at lave en strækøvelse eller to for at kroppen ikke bliver for stiv. I modsætning til på kontoret, har man jo ikke derhjemme et hæve-sænkebord, og det kan derfor være en udfordring ikke at blive øm i kroppen af at sidde i den samme stilling.

Her kan du afprøve forskellige muligheder i forhold til at sidde og stå. Måske har du en høj taburet, du kan sidde på og lægge nogle tykke bøger under computeren, så du kommer højere op og ikke hele dagen sidder sammenbøjet, hvilket hverken er godt from ryggen eller kredsløbet. Du kan også bygge et endnu højere underlag til computeren, så du kan stå op og arbejde, når du føler trang til det.

Tænd et lys og find snackskålen frem

En anden nok så vigtig ting, når man arbejder hjemme, er at gøre det rart. Tænd et lys, sæt evt. lidt stille musik på og sørg for at der er dejligt varmt. På den måde bliver det mindre surt, hvis du er typen der helst ville være på kontoret. Du kan også sørge for at have kaffe og snacks indenfor rækkevidde, som du kan nippe af, mens du arbejder.

Find et andet sted

Hvis alt andet svigter, kan du undersøge, om det er muligt at finde et andet sted at sidde og arbejde. Det kan være på biblioteket, en café eller måske hos noget familie, så du ikke er helt alene. Selvom om man ikke decideret har kontakt med andre på biblioteket eller en café, kan det for nogle være rart, at der er liv omkring en. Dette er et område, hvor mennesker er meget forskellige, for nogle foretrækker at sidde alene i fred og ro, mens andre altså har brug for, at der sker noget omkring dem.

Der er altså flere ting, man kan overveje, når man vil gøre hjemmearbejdet mere tåleligt, og med denne lille guide er du godt rustet til at pakke dine ting ud og åbne hjemmekontoret.

Related Stories