Langsom PC? Gode råd til en hurtigere computer

-

Vi kender det alle sammen. Efter et par gode år med ens trofaste computer, så begynder den pludselig at blive ulidelig langsom, og dit Windows kører som skal det på pension snart. Det kan være fristende at skaffe sig en ny lynhurtig maskine, men det er ikke nødvendigt. Her er nogle gode råd til hvordan du kan optimere din computers hurtighed

 

Ryd op!

Sejler dit skrivebord med ubrugelige programmer og dokumenter i lange baner? Ryd op! For det første skaber det et bedre overblik, og det kan være med til at optimere hurtigheden. Nu mere plads der er på harddisken, nu hurtigere går det. Det vil være en fordel at tømme papirkurven ofte, da der her vil lægge store mængder glemte data som ligger og fylder. Slet programmer du ikke længere behøver, da de også bare ligger og fylder, og som oftest bruger en del af pladsen på computeren. Dog skal du være forsigtig med at slette programmer på computeren, som du umiddelbart ikke ved hvad er til. Hvis du har dokumenter liggende du ikke længere bruger, vil det også være en fordel at fjerne disse – og så selvfølgelig lige tømme papirkurven igen bagefter.

 

Browsere

Hvis du synes dit internet kører lidt trægt, kan du installere en hurtigere browser som f.eks. Firefox eller Google Chrome. På den måde optimerer du både hastigheden og din internetoplevelse. Det vil også være en fordel lige at afinstallere dine browsertoolbars. Ofte har de ikke som sådan nogen funktion, og de fylder en del, samt gør din browser langsom.

 

Opdateringer

Sikkerheden på en PC er uhyre vigtig og derfor skal du selvfølgelig have et antivirusprogram, og det er også vigtig at dette jævnligt bliver opdateret, så det kan fange de nyeste virusser der florerer på internettet. Det er også en god ide at opdatere dit styresystem, både for sikkerhedens skyld, men også for hurtigheden.

 

Opgradering af PC

En opgradering af din PC kan selvfølgelig også være en mulighed. Måske trænger dit udstyr til reparation eller en god omgang professionel opgradering. Du kan sagtens få en billig reparation, der er med til at forøge levetiden på dit udstyr.

Related Stories