Vælg dit computerudstyr med omtanke

-

Når man skal ud at investere i en ny computer er det ikke helt lige meget, hvilken man beslutter sig for at købe. Forskellige faktorer afgør, hvilken model er den bedste til den enkelte, og her ser vi på, hvad du med fordel kan overveje, inden du sætter kursen mod det nærmeste elektronikvarehus eller lægger noget i kurven på nettet.

På samme måde som når man vælger mobiltelefon og ikke mindst cover, er det vigtigt at vælge ud fra, hvilket behov man har. Til en iPhone 13 skal man naturligvis have et iPhone 13 Pro Max Mobilcover, fordi det passer til, og ligeledes skal man købe den computer, der passer til det, man skal bruge den til.

En standardmodel til studier

Skal du bruge din kommende computer til studier, kan du for det meste klare dig med en standard model fra et af de kendte mærker. Ofte har du ikke brug for store, hukommelseskrævende programmer men kan nøjes med Word, Excel og Powerpoint, som du også kan købe, når du køber computeren. Det er naturligvis nødvendigt at der er plads på computeren til at lagre dine opgaver, men i og med at de oftest er tekstdokumenter, fylder de ikke så meget og de fleste computere er derfor tilstrækkelige til studiebrug.

En kraftigere model til arbejde

Har du brug for en ny computer til dit arbejde, vil det ofte være IT-afdelingen, der sørger for at købe den til dig, men det ses af og til, at medarbejdere selv får lov til at vælge. Her må du se på, hvilken type opgaver, du skal lave. Er du controller og arbejder med tal i Excel har du, ligesom studerende, ikke brug for en specielt kraftig model. Er du derimod grafiker og arbejder i Adobes programmer, har du brug for den kraftigste computer, du kan få fat i. Programmer som Indesign og Photoshop kræver store mængder hukommelse, for at man kan arbejde med f.eks. billederetouche eller opsætning af brochurer og kataloger. En anden ting, du kan have i tankerne er, at du måske skal transportere computeren frem og tilbage mellem dit hjem og dit arbejde hver dag, og da er det praktisk med en model, der ikke vejer så meget.

Den lille model til mail og kabale

Er du hverken studerende eller på arbejdsmarkedet, og har du egentligt bare brug for en computer til at læse mails på eller måske lægge en kabale i ny og næ, kan du nøjes med en af de mindre modeller. Mailprogrammer bruger kun lidt hukommelse, og det vil derfor være spild at købe en stor og dyr computer, da du ikke vil udnytte dens kapacitet.

Der er altså flere ting, man med fordel kan overveje, når man står og skal købe ny computer, og der kan være penge at spare ved at købe en, der passer til ens behov og ikke blot gå efter den største og flotteste. Dog bliver filer generelt større og større, så hvis man skal lagre store filer, bør man sørge for, at der er rigeligt med lagringsplads, og hellere for lidt end for meget.

Related Stories