Fordele ved fibernet.  

-

Dette indhold er sponsoreret

Er du ved at trænge til nyt internet? Måske er nettet derhjemme for ustabilt eller for langsomt? Eller måske vil du bare gerne have noget der er endnu bedre end det du allerede har. Du kan med fordel overveje at kigge nærmere på fibernet. Fibernet er kabler i jorden, med lynhurtig hastighed. Du kan læse mere om fibernet her: https://tjekbredbaand.dk/blog/342/hvad-er-fibernet.

Hvad er fibernet?

Fibernet minder meget om den velkendte bredbåndsforbindelse COAX. De fleste bredbåndsforbindelser i Danmark i dag benytter sig af coax kabler. Coax er et kabel som benytter sig af antenne stik og derfor er det blandt de mest sete forbindelser i Danmark. Coax minder om fiber, dog er der et par forskelle. Fibernet benytter et kabel lavet af glasfiber. Glasfiber har en langt højere hastighed en coax, og du får derfor både lynhurtig download og upload med fibernet. Fibernet kan installeres og oprettes gennem din internetudbyder og ligesom ved bredbånd, kan du vælge mellem et par forskellige abonnementer, så du får den abonnementspakke med den hastighed og de mængder internet der egner sig bedst til dit forbrug og dine behov. 

Kan jeg få fibernet?

For at få fibernet kræver det at du bor i et område som har fået nedlagt kabler til fibernet i jorden. Du kan let og hurtigt tjekke på nettet om din geografiske placering egner sig til en fibernet forbindelse. Hvis ikke du bor i nærheden af nedgravede fibernet kabler, så bliv ikke alt for skuffet. Fibernet er blevet mere og mere populært, da det er hurtigere i både upload og download. Det kan altså godt være du ikke kan få fibernet med det samme, men før eller siden bliver der også nedgravet kabler til fibernet nær dig og så kan du skifte forbindelse. Der findes en række hjemmesider hvorpå du kan tjekke om der er planer for nedgravning af netkabler til fibernet i dit område. 

Hvorfor vælge fibernet? 

Fibernet er den nyeste teknologi inden for kablede internetforbindelser. Den er som tidligere nævnt lavet af et kabel som indeholder glasfiber. Glasfiber leder nettet hurtigere fra A til B end det typiske coax kabel, og det er en klar fordel. Du får med fibernet en lynhurtig upload og download hastighed og du kan altså både streame og arbejde på dit fibernet uden at opleve et tab af hastighed. Fibernet er både nyt men også meget populært og du får en masse kvalitet for pengene. Fibernet behøver heller ikke koste dig en formue. Det kan være en lille smule dyrere end din coax forbindelse, men du er kan samtidig opleve at få mere for pengene med dit nye fibernet. Det kræver ikke mere end du allerede har hvis du benytter dig af en kablet forbindelse i forvejen. Du skal blot have en router og evt et modem og så er du oppe og køre på ganske kort tid. De fleste routere har indbygget modem, så det behøver du ikke engang tænke på. Fibernet er let og brugervenligt. 

Related Stories