5 basale tricks til dit Windows 10 (fortsat)

-

Selv hvis du har en dyb indsigt i computerverdenen kompleksitet, kan nye opdateringer af noget så omfattende som et helt styresystem, godt virke uoverskueligt. Microsoft har med lanceringen af Windows 10 lanceret, hvad de beskriver, som et helt nyt ’universal’ applikationsarkitektur. Det vil sige, at de ved at have udvidet Metro-sproget, har dannet grundlaget for at de såkaldte Metro-apps kan køre på tværs af flere produktfamilier med tætlignende koder. Dette åbner muligheder, men stiller også større krav til dine IT-kompetencer. Læs videre her og bliv klog på hvordan du med nogle enkle tricks, kan fremstå som en nørd I Windows 10 overfor dine venner og kollegaer.

1. Stift bekendtskab med de touch-venlige Office-apps

Det er ikke altid, man lige har hverken tid eller plads til at benytte sig af en mus eller et tastatur. Hvis dette er tilfældet, kan du afprøve touch-versionen af Word, Excel og PowerPoint. Disse Office apps er optimerede til touch og mobile enheder, og man finder dem i Store. Hvis man skal skrive lange tekster for eksempel i form af arbejdet, eller man vil koble af med en omgang gaming, er en mus og et tastatur dog essentielt. Dette behov kan du blandt andet imødekomme ved at klikke på https://www.evermart.dk/gamer-mus, hvor et stærkt udvalg af computermus forekommer.

2. Brugervenlighed i form af tastaturgenveje

Gennem en indgående forståelse af de forskellige tastaturgenveje, kan du i meget højere grad og i meget hurtigere tempo manøvrere dig rundt i de forskellige styresystemer på Windows 10. Det øger selvfølgelig din oplevelse af den personlige brugervenlighed, men hvis du opererer i forlængelse af dit arbejde, for eksempel i form af kundeservice, vil disse tastaturgenveje også have virke som brugervenlige for dine kunder. Eftersom tendensen er, at kundeservice får større betydning for virksomheder og webshops, er dette yderst aktuelt. Læs mere om hvordan denne tendens mere konkret udarter sig her.

Følgende er et par tastaturgenveje, der kan være fordelagtigt at lære:

  • Windows-tast + piletaster (Flytter dine åbnede vinduer rundt på skærmen)
  • Windows-tast + Tab (Opgavevisning)
  • Windows-tast + Ctrl + D (Oprettelse af et nyt, virtuelt skrivebord)
  • Windows + Ctrl + piletaster (Skifter mellem diverse virtuelle skriveborde)
  • Windows-tast + Ctrl + F4 (Lukker dine eventuelle skriveborde)

3. Undgå bekymring vedrørende overvågning

Er du også en af de mange, der med bekymret mine har fulgt med i de mange overvågningssager, der længe er dukket op til overfladen. Så kan du med Windows 10 sikre dig, at du ikke er en af dem, hvis privatliv bliver blevet krænket. Tryk på startknappen – indstillinger – beskyttelse af personlige oplysninger og generelt for at deaktivere områder, du er mistroisk overfor.

4. Optimer effektiviteten ved at scrolle i inaktive vinduer

Tit når man arbejder, har man en masse ’bolde i luften’ i form af en masse åbne vinduer. De kan være aktive såvel som passive. Det kan for eksempel være, du er i gang med at lære tilegne dig kompetencer inden for udvikling og ledelse, mens du sender mails og arbejder i Excel. En konstant åbning og lukning af diverse vinduer kræver for det første overblik, men tager også meget af din tid i løbet af dagen. Gå derfor til indstillinger og tryk enheder – mus og berøringsflade. Så kan du rulle inaktive vinduer, når du peger på dem med musen.

5. Organiser dig ved at fastgøre mapper

I forlængelse af ovenstående emne kan du organisere dig yderligere ved at fastgøre dine mapper for derved hurtigere at kunne finde dem igen. Du skal blot højreklikke på en mappe for at vælge ’fastgør’ til ’hurtig adgang’. Hvis du vil fjerne mappen fra hurtig adgang, højreklikker du og vælger ’frigør for hurtig afgang ’.

Ovenstående er en forlængelse af tidligere skrevet artikel om 5 tricks til Windows 10. Hvis du er interesseret i tilegne dig endnu flere kompetencer, er der rig mulighed for at finde flere tips og tricks online.

Related Stories