Sådan bruges Windows i samfundet

-

Windows bruges overalt i vores samfund, både af private, erhvervslivet og det offentlige. Det indgår i mange vitale områder af samfundet, og det bliver brugt til mange forskellige funktioner. Her kan du læse mere om, hvad Windows er, og hvad det bliver brugt til.

Windows er et meget udbredt operativsystem

Windows er et software operativsystem, der produceres af det amerikanske firma Microsoft.  Den første udgave blev lanceret i 1985 og hed Windows 1.0. Senere er der udkommet mange forskellige versioner. Windows 3.11 blev meget populær, og senere blev den efterfulgt af den meget roste Windows 95. Den blev senere afløst af blandt andet Windows 2000, Windows XP, Windows 7 og senest Windows 10.

Når du køber en bærbar eller en stationær computer, er der næsten altid installeret Windows på den. Det betyder, at når du køber noget nyt, får du et operativsystem, som du er kendt med. Windows egner sig både til dem, der mest bruger computeren til at gå på internettet og til gamere. Stort set alle spil bliver lavet til at kunne køre på Windows.

Forskellige versioner af Windows

Man kan købe forskellige Windows versioner. Til din private desktop kan du købe forskellige versioner som Windows Home eller Windows Pro.

I professionelle sammenhænge kan man købe Windows versioner til en server. Det et typisk IT- administratorer, der installerer og vedligeholder en server version. Den udbyder forskellige services, som man trækker på via internettet. Det kan være hjemmesider, webshops og lignende. På det seneste indgår Windows styresystemet i cloud løsninger. Det kan for eksempel være som backup-storage, virtuelle maskiner og hosting af hjemmesider.

Windows på arbejdspladsen

Når du bliver ansat i et job og skal sidde foran en computer, er det Windows, der er installeret på din arbejdscomputer. Hvis du skal arbejde hjemmefra, er der en VPN løsning, som passer fra din egen Windows pc til dit netværk på arbejdspladsen. På den måde kan du arbejde hjemmefra, uden at det skaber problemer.

Når du sidder længe foran en computer og arbejder, kan du risikere at blive lidt træt og udmattet. Du skal huske at bevæge dig og få noget motion. Det kan også være, at din krop har brug for ekstra energi. Du kan med fordel benytte dig af proteinpulver, som giver gode proteiner til kroppen. Gå ind på Billig-Protein.dk for at læse mere om proteinpulver.

Windows indgår i vitale dele af samfundet

Windows anvendes meget både af private, det private erhvervsliv og af offentlige myndigheder. Det betyder, at der er mange forskellige arbejdsområder, det skal dække. Det spænder helt fra almindelige kontorprogrammer som tekstbehandling, regneark og mailprogrammer til CAD programmer og projektstyringsværktøjer.

Mange entreprenører anvender CAD programmer og projektstyringsværktøjer til store og små anlægsprojekter, både i Danmark og udlandet. I Norge bliver der udført mange infrastrukturprojekter og opgaver, som kræver detaljeret planlægning. Se samferdselinfra.no for at læse om nogle spændende projekter i Norge.

Hvis du for eksempel går på biblioteket for at søge litteratur, er det også en Windows computer, der står til rådighed. Man tænker som regel ikke over det, men Windows indgår som en omfattende del af vores samfund.

Related Stories