Sådan kommer vi til at ’rejse’ med virtual reality i fremtiden

-

Facebook er allerede et af verdens største firmaer. Aktiekursen er steget mere end 40 % i 2017 indtil nu. Hvad har de dog i ærmet, som investorerne er så villige til at betale mange penge for?

En af tingene er Virtual Reality. Hvordan Facebook planlægger at bruge VA fremadrettet og hvad det kommer til at betyde for dig kan være svært at overskue – men vi vil alligevel gøre et forsøg her.

I slutningen af 2016 viste Mark Zuckerberg – Facebooks stifter – hvad Facebook og Oculus Rift har arbejdet på i de senere år. Oculus Rift er verdens førende virksomhed inden for Virtual Reality og blev købt af Facebook for år tilbage. Mark Zuckerberg tror, at Virtual Reality (ej at forveksle med Augmented Reality) bliver en af fremtidens byggesten.

Se videoen her:

Rejs ud og se verden

Det er fantastisk at rejse, men det koster mange penge. Du skal betale for flybilletter, hoteller og meget andet. Men i fremtiden kan du tage et headset på og rejse direkte ud i verden.

Gå ned i dybe huler, oplev Rom eller tag verdens største rutsjebane – alt kan lade sig gøre.

Det vil føles som om, du er der selv og er naturligvis særligt egnet i forbindelse med oplevelse af fjerne egne. Du kommer ikke til at opleve solen på din overkrop og vandet i fødderne, men du kan gå inde i Peterskirken i Rom og få den samme oplevelse som alle andre – måske endda bedre, fordi du ikke skal bruge tid på transport og kø!

Måske får dannelsesrejse en helt anden betydning i fremtiden?

Møder uden transporttid

Møder er en uundgåelig del af det at have et arbejde. Men transport mellem møder er altid en dårlig oplevelse. Hvad hvis du kunne aftale en tid som på telefon og så sætte dig sammen med modparten?

Det vil du kunne med Virtual Reality.

Aftale hvornår I skal sidde sammen og sid foran hinanden ved et bord og kig på hinanden. Kropssprog og alt det vi ikke siger med munden er også vigtigt, men glipper med et telefonmøde.

Nu kan du spare tiden på at køre frem og tilbage og alligevel holde masser af møde. Tid sparet er tid vundet.

Genoplev dine øjeblikke

Allerede her i 2017 kan vi med nok GoPro-kameraer optage alt, der foregår rundt omkring os.

Med fremtidens Virtual Reality-briller vil vi tilmed få mulighed for at genopleve mange af dem.

Vi kan sætte os i vores eget sted og igen tage på ferie med vores familie eller opleve de vildeste action-øjeblikke.

Kameraer bliver bedre og bedre og billigere og billigere – og hvis du har oplevet noget rigtigt vildt, kan du lade alle dine venner få oplevelsen efter dig.

Virtual Reality bliver KÆMPE stort. Tiden er ikke inde endnu, men det vil ske – og udviklingen kommer til at gå stærkt.

Vi glæder os!

Related Stories