Undgå spyware i din Java-installation

-

Det er desværre sådan, at Java (som vi jo f. eks bruger til NemID) er et gratisprogram og derfor vil producenten gerne tjene penge på andre måder.

Det forsøger de at gøre ved, at ”skjule” nogle småprogrammer i Java-opdateringer og download af Java.

Det smart, fra deres side, er at de automatisk installerer disse sammen med Java – i løbet af installationen er de krydset af i små bokse og man skal som aktiv bruger selv ”afkrydse” dem.

På den snedige måde kan de omgå antivirusprogrammer fordi du i ”princippet” har accepteret disse småprogrammer som en del  af installationen – det har du selvfølgelig ikke, da beslutning faktisk allerede er taget for dig.

Vi støder ofte på dette problem og det er svært irriterende af Java gør det. Mit bedste råd er, at du afinstallerer Java + alle disse småprogrammer fra din computer. Så genstarter du din computer og installerer Java igen – i løbet af installationen skal du være ekstra opmærksom på at få afkrydset disse felter.

Antivirusprogrammer kategoriserer ikke disse småprogrammer som malware, da de desværre er ”accepteret” af brugeren i første omgang – det er heller ikke kritiske for computerens sikkerhed på nogen måde, men de er umådeligt frustrerende at have aktive på sin computer.

Related Stories