Elektrisk tandbørste-teknologi

-

En elektrisk tandbørste kan være et super køb, hvis du gerne vil sikre din munds velvære og sundhed. Din munds tilstand er nemlig ikke kun et resultat af, hvorvidt du bruger de rigtige børste teknikker eller ej, men det handler lige så meget om, hvorvidt du bruger de rigtige værktøjer. Dog kommer eltandbørster i mange forskellige former, størrelser og stilarter samt med et hav af forskellige funktioner, så det kan nogle gange være svært at få overblikket over, hvor man får mest for pengene. Nogle funktioner er nærmest en nødvendighed i sig selv, mens andre kan afhænge helt og holdent af dine personlige præferencer.

Den første ting, du bør overveje, er, om du vil have en af de to ”hovedtyper” inden for elektriske tandbørster. Den ene kalder man sonisk og den anden oscillerende. De to eltandbørster bevæger sig nemlig forskelligt, og selvom du er i stand til at opnå det samme resultat, så kan valget afgøres via hvilken bevægelse, du finder mest behagelig.

Med sonisk menes der, at den bruger ultralyd. Sådanne vibrerer med mere end 25000 til 30000 gange i minuttet, og det er de høje hastigheder, der med til effektivt at fjerne bakterier og plak på tændernes overflader samt i de mest vanskelige afkroge af munden. Til dem, der oplever irritation af tandkødet på grund af vibrationerne, kan de dog vælge en oscillerende tandbørste. Oscillerende mener, at de svinger mellem to tilstande. Denne type af elektriske tandbørster spinder altså enten rundt i hele eller halve cirkler og skifter også retning. Deres bevægelser kan på mange måder sammenlignes med manuel tandbørstning, men er lang mere effektiv til fjernelse af plak og andet snavs i tænderne.

Det er dog ikke den eneste faktor, du skal overveje, da fx batteritypen også er vigtig. Nogle kan bruges sammen med almindelige batterier, hvilket gør dem praktiske at rejse med, men det gør ofte, at de ikke er lige så kraftige som de elektriske tandbørster, der kommer med genopladelige batterier. For den sidstnævnte type batterier bør du også overveje, hvor lang levetiden er på batterierne, da det kan være mindre praktisk, hvis der kun går kort tid mellem, at det skal oplades igen og igen.

En timerfunktion er en anden faktisk funktion. Da anbefales nemlig, at du børster tænderne i cirka 2 minutter ad gangen. Nogle tandbørster er i stand til at slukke efter 2 minutter eller vibrerer for at indikere, at tiden er gået. Hvis du ikke har nået at børste dine tænder færdigt inden da, så kan det måske hjælpe dig med at blive bedre til det i fremtiden. Det kan også være et praktisk værktøj til børn, hvor det næsten kan blive til en hel leg at børste tænder.

Ud over disse to punkter er der ting som trykfølere, sporing af børsteaktivitet eller andre sjove gadgets, du kan få med. Størrelsen på børstehovedet samt dets udskiftelighed er også vigtigt, da det føjer til den elektriske tandbørstes forventede levetid. Du kan læse alt om eltandbørster på produktguider.com, så du er sikker på at vælge den, der passer til lige netop dig og dine behov.

Related Stories