Sådan opretter du en Windows 10 installation på USB

-

Fysiske DVD-drev er blevet noget, der hører fortiden til, efterhånden som størrelsen af vores computere bliver ved med at indskrænkes og mindre lagringsmedier udvikles, så er DVD-drev ved at blive et fortidslevn.

Microsoft distribuerer Windows 10 styresystemet som ISO-billedfil, som typisk bliver brændt til fysiske DVD-skiver. Dette er blevet problematisk, eftersom et antal laptops og tabletcomputere ikke længere indeholder et DVD-drev.

Den bedste måde til at installere Windows på disse enheder er ved at bruge et USB flash-drev, som indeholder filerne til Windows 10 installation. Som en ekstra fordel er moderne USB flash-drev typisk meget hurtigere end DVD’er, hvad der resulterer i en hurtig installation. Skal du bruge en licensnøgle til din Windows 10 Download kan du købe den på SikkerWindows.dk.

Før vi starter vil du få brug for:

Du skal sikre dig, at du har .net framework 2.0 installeret. Dette kræves af Microsoft til at skab installationsmediet på USB.

  1. Download og installer hjælpeprogrammet ”Windows 7 USB/DVD Download Tool” via dette link: http://wudt.codeplex.com/. Du skal ikke tage dig af, at det siger, at det er for Windows 7, det fungerer fint for Windows 8 og Windows 10.
  2. Start ”Windows 7 USB/DVD Download Tool” via startmenuen. Tryk så Browse, vælg din ISO-fil og klik så Next.
  3. Sæt dit USB-drev I computeren. Vælg på Choose media type USB enhed.
  4. Vælg dit USB-drev fra listen og klik Begin Copying

Denne proces kan tage adskillige minuttet afhængig af hastigheden på dit USB-drev, men du vil snart have et USB-drev som indeholder installationsfilen til Windows 10.

Related Stories