Anmeldelse af TikTok appen

-

Hvis du bare følger en lille smule med i de nyeste trends og tendenser på internettet og app-markedet, så kan du næsten ikke have undgået i det mindste at have hørt navnet ”TikTok” bare en enkelt gang i løbet af de sidste par måneder.

Denne app har nemlig taget verdenen med storm, og den er i øjeblikket det hurtigst voksende sociale medie i verden med over 800 millioner aktive brugere kloden rundt. Men hvad går denne app egentlig ud på? Hvis du også er nysgerrig på at finde svaret på dette spørgsmål, så læs med i artiklen, som er skrevet i samarbejde med Världensekonomi.se, hvor vi dykker ned i og anmelder TikTok appen. 

Link til den officielle hjemmeside

Hvad er TikTok?

Som nævnt ovenfor så er TikTok et socialt medie. Dens rødder strækker sig tilbage til appen Musical.ly, som i 2017 blev opkøbt af firmaet ByteDance, som smeltede den sammen med appen Douyin. Kombinationen, som opstod af disse to apps, er det, som vi i dag kender under navnet TikTok.

Appen er på mange måneder en blanding af Instagram, Youtube og Snapchat, da mediet er bygget på at uploade – ofte relativt korte – videoer, som hurtigt kan opnå et stort antal views. Dermed er det altså et social medie, som for alvor skaber potentialet for at lade dets brugere gå ”viralt” på ganske kort tid.

Appens opbygning

Da TikTok netop er designet til at sprede indhold ud til et stort antal mennesker på kort tid, så indeholder appen en række indbyggede funktioner, som belønner mediets flittige brugere. Dermed opnår man en række fordele, hvis man ofte uploader videoer på mediet.

Du behøver dog ikke nødvendigvis at uploade videoer, for mediet er nemlig også en oplagt platform at søge underholdning på. Appen bruger bl.a. dine likes, delinger og kommentarer til at målrette indhold til dig, som dine tidligere handlinger har indikeret, at du kunne have interesse i.

Inde på appen finder dette sted under fanen kaldet ”For You”. Hvis du derimod er mere interesseret i at se dine venners opslag, så gør du dette under sektionen kaldet ”Following”.

En stærkt kritiseret app som de unge elsker

TikTok har en rigtig bred målgruppe af brugere, og selvom den hovedsageligt har fået fat i de lidt større børn og teenagere, så bliver appen brugt at børn såvel som voksne verden over.

Dog har TikTok også mødt en del kritik i løbet af dens tid på markedet. F.eks. er det ikke muligt at slette sin profil, hvormed ens uploadede videoer principielt vil ligge på nettet for evigt, hvilket mange har kritiseret appen for. Desuden bruges appen også af yngre børn, selvom alderskravet egentlig er på 13 år. Dette har ligeledes vagt en del kritik, da det er muligt for yngre børn at lave en profil på mediet.

Alt i alt er TikTok et socialt medie, som byder på rigtig mange muligheder. Den har nogle spændende, indbyggede funktioner, som sørger for, at du bliver præsenteret for det indhold, som du tidligere har ’liket’. Dog er det også et medie, som tiltrækker et bredt publikum, hvilket ikke nødvendigvis altid gør det til den mest velegnede app for børn, selvom disse er en stor del af appens brugere.   

Related Stories