Antivirus til din Android mobiltelefon

-

Selvom det er størstedelen af den danske befolkning, der benytter Apple-produkter, er der også en lang række danskere, der benytter tablet og mobil fra Android. Androidenheder har lige såvel som Apple også muligheden for at blive ramt af en virus eller være under anden form for hackerangreb.

Derfor er det yderst vigtigt, at du sørger for at beskytte dine enheder, skulle du være bruger af Android. Ved du ikke, hvordan du skal beskytte dem, bør du læse med her. I denne artikel fortæller vi dig nemlig blandt andet om, hvilke trusler der lurer, og hvad du kan gøre ved dem, hvis uheldet skulle være ude, eller hvis du ønsker at forebygge dem.

Hvilke trusler?

Androidenheder står overfor lige så mange trusler, som andre enheder gør. De har muligheden for at blive ramt af både virus, malware, ransomware og andre ondsindede softwares, lige såvel som en Windows-computer eller iPhone har det. Flere og flere brugere af Android oplever også, at deres produkter bliver angrebet af en eller anden form for ondsindet software. Eftersom truslerne er reelle og mange, er det vigtigt, at du sørger for at beskytte din enhed.

Måden, hvorpå mange får en virus eller lignende, er igennem tredjeparts-apps, du installerer eller links, der bliver tilsendt via mails eller sms’er, som du efterfølgende klikker ind på. Derfor skal du tænke dig godt om, når modtager en mail eller sms med en underlig hensigt, eller når du står og overvejer at downloade en app. Begge dele bør du undersøge grundigt, før du begynder at trykke på links eller at installere apps.

Tænk dig om

Vi har allerede berørt det lidt, men når du benytter dine Androidenheder, er det vigtigt, at du tænker dig godt om, hvis du ikke vil have besøg af en hacker og ondsindede softwares. Først og fremmest er det vigtigt, at du installerer et godt antivirusprogram, der kan tage sig af de trusler, der trænger sig på hos dine enheder. Lad være med at falde for de gratisprogrammer, der nogle gange er at finde. Det er sjældent, at disse gør nogen form for gavn for din enhed. Vælg i stedet et antivirusprogram, som er anerkendt blandt både brugere og eksperter – også selvom det koster lidt kroner. Det sikrer dig nemlig, at du modtager den bedste form for beskyttelse. Det program, som mange anbefaler, er fra BullGuard, og derfor vil vi også anbefale dig det.

https://www.youtube.com/watch?v=s9qzIQPPTGs

Foruden at installere et godt antivirusprogram, er det en god ide at sørge for at foretage sikkerhedskopier af dine data og filer på dine Android enheder. Sørg for at lagre sådanne sikkerhedskopieringer på en ekstern enhed, der ikke har noget med hver tablet eller mobil at gøre. Ved at gøre dette sikrer du dig, hvis der skulle ske noget, der forårsager, at alle dine data bliver slettet på en af dine enheder.

Husk at opdatere din enhed, antivirusprogrammet og andre apps på dine enheder. Ved at gøre dette sikrer du nemlig, at nyopdagede sikkerhedshuller bliver lukket, og det udgør derfor ikke en potentiel trussel for dine data.

Som der også bliver nævnt kort i afsnittet ovenfor, er det meget vigtigt, at du er opmærksom på de mails, som du modtager. Er der noget, der virker mystisk ved mailen, er det bedst bare at slette den eller undersøge den nærmere på internettet – du vil med garanti finde andre, der også har modtaget den pågældende mail. Tryk aldrig på links, du ikke er sikker på, hvor fører hen, og download aldrig filer fra en ukendt afsender eller kilde.

Værn om dine oplysninger, og giv dem aldrig ud på hverken mail eller andre steder. Modtager du en mail, der beder dig om at sende en PIN-kode eller lignende, kan du være helt sikker på, at der er tale om fup. Store virksomheder ville aldrig bede om dine personlige oplysninger på den måde.

Vælg BullGuard

Der er mange gode grunde til, at du skal vælge BullGuard til at varetage din sikkerhed af din Android enhed. For det første har de mange års erfaring inden for beskyttelse af Android, og de er derfor et oplagt valg. For det andet er det et af de programmer, der scorer højest karakter i tests. Sidst er det også et program, der opdateres jævnligt, hvilket vil sige, at de sørger for at holde trit med de potentielle trusler.

Hvad tilbyder pakken?

Der findes to pakker, der er gavnlige, når det kommer til beskyttelse af Androidenheder. Enten skal du vælge den, der hedder BullGuard Mobile Security til Android, hvilket er en pakke, der henvender sig konkret til Androidprodukter, eller du kan vælge den pakke, der hedder BullGuard Premium Protection, hvilket er en pakke, der dækker alle enheder, uanset om der er tale om Android, Apple eller Windows. Denne er selvfølgelig lidt dyrere, og skal derfor kun vælges, hvis du ønsker at beskytte mere end blot din Android enhed.

Mobile Security til Android sørger for, at dine enheder er beskyttet mod vira og farlige links. Samtidig giver den dig muligheden for at bortfiltrere sådan noget som uønskede opkald og sms’er. Desuden sørger den for, at dine fortrolige data er godt beskyttet i dine enheder.

Premium Protection indeholder noget mere end dette, men den henvender sig også til andet udover Android. Denne pakke er mest gavnlig, hvis du også har børn, der skal beskyttes og flere enheder, der skal varetages.

Hvis du ønsker at undersøge om din stationære computer er inficeret med malware eller virus, så kan du besøge Kaspersky.com og deres tjeneste ”Free Virus Scan” via dette link. Du kan også anvende én af de andre online, gratis virusscannere som f.eks. er anmeldt via Teknonytt.com.

Installer på alle enheder

Har du mere end blot én Androidenhed, er det vigtigt, at du sørger for at installere antivirusprogrammet på dem alle sammen. Ofte er de nemlig alle sammen bundet sammen, og er der blevet givet adgang til den ene enhed, er der også blevet givet adgang til den anden. For at sikre dig bedst muligt er det derfor ikke kun mobilen eller tabletten alene, der skal beskyttes.

Hvis uheldet er ude

Skulle du være så uheldig at få virus eller lignende på din Androidenhed, skal du ikke føle dig helt fortabt. Det eneste, du skal gøre, er at afinstallere de apps, der har ført virussen med sig. Hvis det ikke er muligt at gøre, skal du først ind under enhedens indstillinger, sikkerhed og til sidst Device Administrator. Herefter skal du slå administratorstatus fra på den pågældende app, hvorefter det er muligt for dig at slette den. Sørg for at genstarte din enhed i Safe-mode, inden du begynder at slette farlige apps.

Related Stories