Sådan beskytter du din Windows-PC

-

Windows-pc-beskyttelse er ikke handler ikke kun om sund fornuft; det er mere end det. Din pc indeholder private oplysninger, jobdata og følsomme filer, og alt dette er i fare, hvis du ikke sørger for din Windows PC-sikkerhed. Ondsindet software er den største trussel mod dit privatliv, da dette samler alle oplysninger om din browserhistorik og andre data. Det er meget let for hackere at stjæle dine data; du kan gøre det mere sikkert ved hjælp af adskillige anti-malware-beskyttelse. Her er nogle tip, som du kan prøve for at sikre din pc mod cyberangreb:

Brug pålidelige antivirus-tjenester

Installation af antivirus-software er det første skridt hen imod at sikre din pc fra hackere. De fleste gider ikke at installere en antivirus, da de mener, at det ikke er vigtigt, men det er det faktisk. Du har flere muligheder; Windows Defender Security Center tilbydes endda af Microsoft til fri beskyttelse på din pc. Du kan downloade antivirussoftware efter eget valg fra internettet som BT Virus protection. Efter installationen opdaterer regelmæssigt den automatisk anti-malware-softwaren hver måned. Men sørg for at lave grundig research, før du overvejer nogen antivirus-software, så der ikke er nogen chance for at du bliver svindlet.

Opdater dit Windows regelmæssigt

Det er let for hackere at krænke dit privatliv ved at angribe de indbyggede sikkerhedsfunktioner i dit Windows. Men det gode er, at Microsoft hver tirsdag udsender mindre opdateringer til operativsystemer. Større opdateringer er tilgængelige to gange om året. Hvis disse funktioner er konfigureret korrekt, downloades og opdateres dine opdateringer automatisk af Windows Update.  

I Windows 10s tilfælde kan du som standard ikke slå det fra; du modtager regelmæssigt opdateringer. Hvis du vil kontrollere det manuelt, kan du søge i Windows Update fra søgefeltet i Startmenuen.  

Opdater browseren, og kontroller dens sikkerhedsindstillinger

Webbrowsere kan også have fejl, og de fleste af opgaverne er afhængige af browsere. Disse fejl kan føre til dataovertrædelse. Hackere kan oprette falske websteder designet på en sådan måde, at de kan udnytte dine data, de kan endda overvåge dit kodeord og kreditkortnumre. Hvis du ikke opdaterer din browser bliver sikkerhedsfejl i ældre versioner ikke rettet.  

Derudover skal du kontrollere indstillingerne for beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed i din browser og justere dem efter dine behov. I de nyeste webbrowsere er der også indstillinger, hvor du kan vælge at bede websteder om ikke at spore din aktivitet.

VPN’er er en god mulighed.

Når vi er online, er vi altid i risiko for hackerangreb; de kan spore vores placering og personlige data. VPN, der fungerer på Windows, er den bedste mulighed i denne henseende. Hvis du bruger en VPN, mens du browser, vil hackere ikke kunne spore din placering, da ‘VPN giver en falsk placering og IP-adresse. Ikke alle VPN er sikre, nogle er falske og total svindel. I de fleste tilfælde er gratis VPN’er ikke tillidsfulde. Når du beslutter at installere en VPN der fungerer på Windows, skal du sørge for at undersøge dem grundigt og vælge en sikker betalt version.

Brug unikke og komplekse adgangskoder

Nemme og enkle adgangskoder er nemme at knække og gør dig sårbar overfor cyberangreb. Værktøjer, der bruges af hackere, kan knække disse adgangskoder inden for få sekunder. Så uanset hvilken software, socialt mediewebsted eller app, du bruger på din pc, skal du sørge for at bruge en unik og stærk adgangskode. Adgangskodelængden skal være mindst 10 tegn. Det skal indeholde store bogstaver, små bogstaver, tal og specialtegn.  

Vær opmærksom på phishing-e-mails

Du vil se nogle e-mails, der foregiver at være fra velrenommerede onlinetjenester, der beder om personlige oplysninger. Alle disse e-mails er falske. De siger, at de har brug for dine oplysninger til at logge på webstedet, men har et ondsindet link. Når du klikker på linket, får du problemer. I de fleste tilfælde bliver disse e-mails fanget af spamfiltre, men hvis ikke, skal din browser være i stand til at registrere disse. De nyeste versioner kan redde dig fra disse problemer, men du skal også være forsigtig. Giv ikke dine personlige oplysninger til nogen og klik ikke på et link, selvom de foregiver, at de er autentiske.

Related Stories