Optimal antivirusbeskyttelse i Windows med McAfee LiveSafe

-

Tidligere var alt, hvad du behøvede at bekymre dig om, dét at få en sikkerhedsprogramgruppe installeret på den enkeltstående familie PC. I dag har din familie et hvilket som helst antal af PC’er, Macs, tablets og smartphones – og de har alle brug for sikkerhed. Eftersom der ikke er nogen fastsat grænse for antallet af udstyrsenheder, er McAfee på vagt over for misbrug. Hvis du har besluttet, at din husholdning indbefatter samtlige 50 beslægtede brødre, vil du kunne få en høflig henstilling fra McAfee, som antyder at du er gået for vidt.

Tilføjelse af Udstyrsenheder

Dit første skridt er at oprette en LiveSafe konto, enten ved et onlinekøb, eller ved at tilbagekøbe den produktnøgle, som er erhvervet fra en detailbutik. Hvis du ikke har en McAfee konto, så opretter du en på dette tidspunkt. Hvis du gør dette, vil du få tilladelse til at logge på. Til sidst installerer du McAfee på den udstyrsenhed, som du anvender, eller check din email for et link til at installere den på en anden udstyrsenhed. Downloaden har din nøglekode inkorporeret, således at modtageren ikke behøver at indtaste noget. Symantec Norton Security og F-Secure SAFE anvender et lignende let-installerings system.

Præcis hvad du kan installere afhænger af typen af udstyrsenhed. Hvad angår PC’er og Macs, kan du installere sikkerhedsprogramgruppen plus McAfees SafeKey passwordstyrer. Du kan installere McAfees mobilsikkerhed på Android og iOS smartphones (selv om iOS udgaven har begrænsninger), så vel som SafeKey og Personal Lockers supersikre system til cloud-lagring.

Der er endog en mobiludgave til BlackBerry smartphones. På Kindle Fire tablets kan du installere mobilsikkerhed og SafeKey. Det er en bred dækning.

PC Beskyttelse

Du kan installere LiveSafe Internet Security, som svarer til McAfee Internet Security, på alle dine PC’er. Den eneste forskel er, at den ikke indbefatter den Mozy-drevne sikkerhedskopiering, som findes i den selvstændige programgruppe, hvad der ikke er noget stort problem, eftersom du kan få det samme gratis direkte fra Mozy. Det er ikke en sikkerhedsprogramgruppe efter en redaktørs valg, men den får arbejdet gjort og du kan ikke argumentere mod ubegrænsede licenser.

Læs min bedømmelse af programgruppen for at få udførlige detaljer om dens formåen.

I kort begreb, så giver de uafhængige antivirus-laboratorier McAfee meget gode vurderinger og den bibeholder sin topscoring i min praktiske blokeringstest for ondsindet URL.

McAfees spamfilter viste sig at være ganske præcist under testning og det har den usædvanlige evne at kunne filtrere spam fra dine web mail konti. Firewall-komponenten er rimelig, men den har ikke de avancerede funktioner, som du får med Norton, eller Kaspersky Internet Security. Dens sporing af phishing er bedre end mange andres, men er ikke på toppen. Forældrekontrol omfatter kun de basale ting, indholdsfiltrering af Web og planlægning af tid på Internettet.

SiteAdvisor service, til vurdering af omdømme, markerer links med søgeresultater med ikoner, der angiver om dette link er sikkert, usikkert, eller farligt. Andre nyttige funktioner indbefatter sikker slettelse af følsomme filer, en sårbarhedsscanner, som installerer manglende programopdateringer og et værktøj til at aftørre browserspor og udelukke unødvendige filer.

Mac Beskyttelse

McAfee LiveSafe Internet Security til Mac er en ny-navngivet version af McAfee Internet Security til Mac. McAfee beskytter din Mac mod al slags malware, indbefattet virusformer, trojanske heste, orme, robotter og rootkits. Den scanner alle downloads og scanner også filer modtaget via IM, eller e-mail. Herudover tilbyder den at scanne ethvert eksternt drev, som du monterer. Du får SiteAdvisor Web afmærkning af omdømme på Mac og den går langt videre end til blot at identificere tvivlsomme og farlige sites. Mac udgaven afmærker også links på sociale medier og kan konfigureres til aktivt at blokere adgang til sites, der ikke er afmærkede, som sikre. Den ligner SiteAdvisor LIVE funktionen, som findes på McAfee Total Protection. Bemærk, at McAfee’s tilføjelsesprogrammer til browser supporter Safari og Firefox, men ikke Chrome.

Netguard firewall-værktøjet beskytter din Mac mod at blive tilsluttet mistænkelige servers, botnets og andre farlige sites. Programmets kontrolfunktion definerer nøjagtigt hvilke former for netværksaktivitet, der er tilladt for hvert program. Ved at være uden spamfiltrering, eller forældrekontrol, er Mac programgruppen ikke lige så fuldt ud funktionel, som McAfees PC beskyttelse.

Omfattende Android Beskyttelse

McAfees mobilbeskyttelse til Android, ganske enkelt kaldet McAfee LiveSafe, er blevet opdateret. Den kan scanne din totale udstyrsenhed for malware og scanner også hver ny app, efterhånden som den kommer. Når den sporer en farlig app, tilbyder den en detaljeret beskrivelse af, hvad der er galt med app’en. Under vores testning brugte den faktisk mere tid til at køre en fuldstændig scanning, end de fleste af dens konkurrenter.

Hvis din udstyrsenhed mistes, eller bliver stjålet, kan du logge ind på LiveSafe portalen og fjernlåse, lokalisere, eller aftørre telefonen. Til forskel fra visse lignende produkter, så starter McAfee en fuldstændig fabriksnulstilling. En hylefunktion kan hjælpe med at lokalisere en telefon, som blot er blevet forlagt og lyden er bogstavelig som et skrig. Du kan udløse anti-tyverifunktioner gennem kodede SMS beskeder, så vel som gennem onlineportalen.

McAfee kan sikkerhedskopiere og gendanne alle data på din telefon, indbefattet fotos og videoer. Det er mere rundhåndet mange mobile sikkerhedsapps, som ofte er begrænsede til sikkerhedskopiering af kontakter. Herudover kan du få adgang til dine sikkerhedskopierede data online. For at hjælpe med at beskytte din privatsfære advarer McAfee om apps, som afslører personlige oplysninger. På Android smartphones kan du blokere uønskede opkald og tekster. Du kan indstille den således, at opkald af bestemte apps kræver en PIN – en smart måde til at holde snushaner væk fra din e-mail, sociale netværk og lign.

Den nye Capture Cam funktion kan tage et billede af enhver, som holder din udstyrsenhed og sende det til dig sammen med en lokalisering af udstyrsenheden. Wi-Fi beskyttelse advarer, hvis din udstyrsenhed er ved at blive tilsluttet et hotspot uden kryptering og afbryder øjeblikkeligt, hvis den opdager en hackerteknik, som kaldes for ARP spoofing. Du kan nu sende et link for at beskytte andre mobile udstyrsenheder direkte fra din Android.

LiveSafes support til Kindle Fire udstyrsenheder er den samme, som den der bliver tilbudt Android. Hovedforskellen er, at Personal Locker funktionen ikke tilbydes på Kindle Fire.

iOS Beskyttelse

Apple’s iOS operativsystem er strengt nedlukket, hvad der gør det besværligt for malwareudviklere. Det gør også skrivning af sikkerhedssoftware til iOS vanskelig. LiveSafe beskyttelse til iOS er begrænset sammenlignet med Android udgaven. Der findes ikke en antiviruskomponent i iOS udgaven, hvad der giver mening på baggrund af, at der ikke findes iOS-baseret malware. Du kan bruge LiveSafe online konsolen til at lokalisere udstyrsenheden og den vil sende meddelelse om sin placering lige før batteriet er opbrugt. Der findes ingen måde til at fjernlåse udstyrsenheden, men du kan aftørre dine kontakter, eller starte en lydalarm.

Du kan kopiere vigtige fotos og videoer til Secure Vault, som er beskyttet af en PIN. LiveSafe kan ikke automatisk slette originalerne, men den advarer, hvis du selv glemmer at gøre det. Tre forkerte   PIN indtastninger udløser et foto taget med Capture Cam. LiveSafe sender fotoet med e-mail sammen med udstyrsenhedens placering. Dette er omfanget af LiveSafe til iOS. Hvis du betalte for et fastlagt antal licenser, ville du føle, at det at bruge én på en iOS udstyrsenhed ikke var omkostningssvarende. Men eftersom McAfee ikke begrænser antallet af udstyrsenheder, kan du lige så godt drage fordel af dens iOS support.

SafeKey kodeordsstyrer

LiveSafe er ikke blot en serviceydelse til at styre beskyttelsen af alle dine udstyrsenheder. Den indbefatter nogle meget nyttige ekstrafunktioner, som ikke findes på McAfees enkeltstående sikkerhedsprogramgrupper. I særdeleshed hjælper SafeKey passwordstyrer, som er drevet af LastPass, dig med at sikre ogstyre alle dine passwords og den vil også udfylde webformularer med  dine personlige oplysninger.

Det viser sig, at McAfee autoriserer LastPass 2.0, eftersom funktioner, der er blevet introduceret med LastPass 3.0, ikke forefindes. SafeKey indbefatter to bemærkelsesværdige funktioner, som ikke forefindes i Webroots versionen. Du kan aktivere en dobbelt-autorisering ved brug ag Google Authenticator, som sender en speciel kode til din smartphone, hver gang du ligger ind. SafeKey vil også vurdere alle dine passwords og hjælpe dig med at erstatte ethvert, der er svagt, eller forekommer som dublet.

SafeKey opfanger og genafspiller passwords, således som det forventes. Den opfanger akkreditiver på det tidspunkt, hvor du bestemmer dig for en ny serviceydelse og den passwordgenerator kan hjælpe med at sikre, at du starter med et forsvarligt password. Den håndterer skøre log-ins ved at du manuelt kan fange indholdet af alle datafelter på en side.

Du kan oprette en, eller flere personlige profiler til udfyldelse af webformularer. Hver profil rummer en betragtelig mængde af personlige data, kontaktoplysninger og finansielle informationer. Du kan ikke oprette multiple varianter af hvert felt, således som du kan med RoboForm Everywhere 7, men du kan tilføje kundefelter, hvis det er nødvendigt.

Under testning udfyldte SafeKey webformularer på en meget præcis måde. For at begrænse muligheden for, at en eller anden forbryder stjæler dit master password, kan du indstille SafeKey til kun at logge ind fra dit eget land og vælge at indstille den kun til at logge ind på én udstyrsenhed ad gangen. Dine lagrede passwords bliver automatisk synkroniserede mellem alle dine PC, Mac, Android og iOS udstyrsenheder. Herudover kan du få adgang til dine SafeKey data gennem LiveSafe konsollen. Her kan du se, redigere og organisere dine passwords fra enhver Internet-udstyret PC.

Selv om SafeKey ikke har enhver funktion, som findes i den allernyeste LastPass, så er den stadigvæk særdeles effektiv og mere fleksibel end de fleste passwordstyrere. Når den er installeret på en Android, eller iOS udstyrsenhed, giver SafeKey fuld adgang til dine lagrede passwords. For at logge ind på en site, skal du ganske enkelt trykke på den. Siten åbnes inde i SafeKey browseren.

Personal Locker

McAfee’s Personal Locker er kun disponibel på Android og iOS udstyrsenheder. Den tilbyder en gigabyte yderst sikker lagring, som du kan bruge til vigtige dokumenter, billeder, eller notater. Ine lagrede data er beskyttede af tre lag til bekræftelse af  brugers identitet. For at få startet med Personal Locker, skal du først vælge en PIN med mindst seks cifre. Dernæst tager du et billede af dit ansigt. Ligesom med pas-fotos bør du ikke smile. Endelig læser du et forberedt citat højt fire gange for identifikation af stemme.

Nu kan du tilføje noter, eller filer til Personal Locker, eller knipse fotos direkte ind i den. Som standard er hvert element beskyttet ved anvendelse af høj sikkerhed. Dette betyder, at for at få adgang til den, vil du være nødt til at indtaste PIN og underkaste dig genkendelses-biometrik for ansigt og stemme. Du kan efter valg indstille lav sikkerhed for visse elementer, hvad der betyder, at PIN er alt, hvad du behøver. Jeg installerede Personal Locker på en Android udstyrsenhed og lagrede nogle få høj-sikkerhedsemner. Derpå installerede jeg den på en iPhone 6 og prøvede på at få adgang til mine sikkerhedsemner. Jeg var glad for at ansigts- og stemmegenkendelsen fungerede fint, selv på en anden platform.

Konklusion

Kombinationen af ubegrænsede licenser og omfattende platformsupport bidrager til at gøre McAfee LiveSafe til et Editors Choice med hensyn til platformsuafhængig sikkerhed for multi-udstyrsenheder. Det andet Editors Choice, Symantec Norton Security, overgår McAfee i ydelse med hensyn til mange basale sikkerhedsopgaver og det høje niveau indbefatter en bemærkelsesværdig 25GB værtsbaseret online sikkerhedskopiering. Hvilken der er bedst for din husholdning afhænger af dine behov, men begge er glimrende valg.

Related Stories