Skab de bedste betingelser for brug af Windows

-

Som stolt Windows-nørd nyder du sikkert at gøre brug af styresystemet. Du elsker at gøre brug af dets funktioner, gennemtænkte tekniske løsninger og muligheden for at tilpasse styresystemet til netop dine behov.

Derfor søger du naturligvis også de bedste brugerbetingelser og vilkår ved brug af systemet. Men har du nogle sinde overvejet, at det også har noget at gøre med de ydre foranstaltninger omkring brugen af din Windows-computer?

Læs med her, og find ud af hvordan du nemt kan skabe det bedste miljø i hjemmet, på kontoret, eller hvor du ellers bruger din computer henne. Her får du nemlig nogle tips til, hvordan du kan gøre din brug meget bedre.

 

Vælg et lyst sted at bruge din Windows computer

Selvom det kan virke meget tillokkende at sidde i et helt mørkt rum og bruge din computer, er det meget dårligt for dig. Ja, det går virkelig ud over dine øjne, hvis ikke du tænker dig om, når du vælger i hvilke omgivelser, du vil bruge din computer i.

Sørg derfor – for dine øjnes fremtids skyld – at vælge et lyst sted at bruge din computer. Du kan nemt indrette med behagelige lyskilder, som understøtter dit computerbrug på bedst mulige måde. Prøv dig frem, og find ud af hvilket der passer bedst til dig.

En måde, du kan udnytte rummets naturlige lys på, er ved at indrette med spejle. Spejle reflekterer det naturlige lys, der kommer ind ad vinduerne, og skaber en illusion af et veloplyst rum, hvis det placeres korrekt. Der findes af hav af mange forskellige spejle, så der findes sikkert et spejl, der passer til din situation.

 

Din stol skal være behagelig at sidde i

Når man bruger meget af sin tid hver dag på at sidde med sin Windows computer, er det vigtigt, at ens stol er god og passer til ens krop – og især ryg. Hvis ikke din stol er god at sidde i, kommer du meget hurtigt til at kunne mærke det i hele kroppen. Det er bestemt ikke sundt at bruge meget tid på at sidde i en stol, som ikke understøtter sin krop – sørg derfor for, at din stol er i orden!

Placér din skærm i den rette højde

En tredje faktor, som er vigtig at tage med i sine overvejelser for at skabe de bedste betingelser for brug af sin computer, er at placere sin skærm i den rette højde. Hvis skærmen for eksempel sidder for lavt eller for højt i forhold til, hvad der synes godt, er det først og fremmest meget ubehageligt i længden.

Din skærm skal sidde lige i øjenhøjde, for at du synes, det er mest behageligt. Du skal kigge ligeud og ikke have brug for at bøje nakken for at kunne se rigtigt på skærmen.

For det andet er det meget skadeligt for nakken, når den bliver unødigt belastet i lange perioder. Det vil kunne mærkes senere i livet. Derfor er det vigtigt, at man allerede nu tager sine forholdsregler for at sikre sig den bedst mulige brug af sit teknologiske vidunder.

Related Stories