Tips og tricks til Google Chrome

-

Chrome er den mest foretrukket browser i øjeblikket, men de fleste anvender slet ikke browserens mange muligheder. Her er en liste over de tricks og genveje man kan lave i Chrome, som vi finder smartest.

 1. Søg direkte på bestemte side fra adressebaren
  De fleste kender til funktionen at søge direkte fra omnibaren, du kan blandt andet bare skrive ”hundefoder” og så vil google vise dig søgeresultaterne. Vidste du at du kan skrive Wikipedia og trykke TAB og derefter kan du søge på indholdet i Wikipedia. I eksemplet er det eksempelvis en søgning i Gmail direkte fra adressebaren.
 2. Regnestykke i adressebaren
  Udover at kunne søge på google, gmail, wikipedia og andre sider, så kan adressebaren også bruges til basale regnestykker. Rimelig smart.

 

 1. Søg et stykke tekst
  Du kan søge på et stykke tekst fra en artikel eller lignende, bare ved at markere det og så højre klikke eller drag det til adressebaren. I eksemplet har jeg brugt ordet ’sanering’, men man kan gøre det med alt.

 1. Google Chromes Jobliste
  Hvis du har lagt mærke til at dine søgninger tager længere tid end normalt, så kan det være en idé at kigge på hvilke add-ons, tilføjelser og lignende, som kører i baggrunden når du bruger Chrome. De kan både kræve CPU kræfter, men derudover kan de også trække på din forbindelse. Du kan både se add-ons, tilføjelser, plugins og hvilke tabs du har åbne.
 2. Inkognito
  En smart feature, hvis man er inde på sider som man ikke vil have historikken skal huske. Inkognito gemmer ikke de sider den er på, eller cookies fra de sider. Selvom inkognito er smart, så skal det nævnes at det er på din egen computer det er smart. Hvis du sidder på skole eller arbejdsnet, så kan de muligvis stadig se hvad du laver.
 3. Hiv flere faner samtidig
  De fleste kender til at man kan hive i fanerne som man vil, men vidste du at man kan hive flere faner på en gang? Det er praktisk, hvis man side arbejder meget med Chrome og har brug for at ændre i vinduerne ofte. Det eneste du skal gøre er holde CTRL nede imens du klikker på de faner, som du vil rykke i. Nemt.
 4. Åben nyligt lukkede faner
  Kom du uheldigvis til at lukke en fane, som du egentlig gerne ville have åben? Google gør det muligt for dig at åbne fanen igen. Prøv at lukke en fane og trykke CTRL + Shit+ T. Du kan blive ved med at trykke de andre faner.
 5. Chrome Remote Desktop
  Hvis du ofte arbejder hjemmefra, men har en computer stående på arbejdet, så er Chrome Remote Desktop et godt værktøj. Tilføjelsen giver dig adgang til hele skrivebordet, ikke kun browseren. Det gør det muligt for dig at redigere og åbne filer hjemmefra. Derudover kan det også bruges som nem teknisk support for ens forældre eller bedsteforældre – uden du behøver at tage over til dem.
  Du kan også hente appen fra Android eller iOS, hvilket gør at det er muligt for dig at styre computeren fra din mobile enhed.
 6. Check kode
  Hvis du er nysgerrig, så gør Chrome det muligt at kigge på en sides kode. Prøv at gå ind på odense-advokat.dk eller søg efter advokat odense, der efter kan du højre klik og trykke ”Undersøg”. En smart funktion til folk der går op i webudvikling eller lignende.

Disse få tips kan optimere din brug af Google Chrome meget, prøv dem af. Der findes langt flere tips som du selv kan undersøge. Vi nævnte slet ikke nogle af funktioner i Chrome://-sektoren.

Related Stories