Tips og tricks til Windows 10

-

Over 800 millioner enheder bruger Windows 10. Windows 10 er et styresystem til din computer, og det styrer blandt andet, hvordan hele din opsætning af din computer ser ud. Der er mange, der er gået fra den populære Windows 7 til Windows 10, men selvom flere og flere nu har opdateret og er gået over til Windows 10, er det langt fra alle, der har fuldstændig styr på de forskellige ekstra funktioner som systemet har. Derfor er der også mange, der stadig foretrækker Windows 7.

Hvis du gerne vil lære mere om, hvordan du bedre udnytter Windows 10, så skal du bare læse videre her.

Personliggør din start-menu

Noget af det første, man lægger mærke til ved det nye system, er den nye Start-menu. Der er spredte holdninger til, om det er en opgradering eller nedgradering, men vidste du, at du selv kan personliggøre din Start-menu? Ved at gå ind på Start>Indstillinger>Personliggør>Start skulle du kunne bestemme, hvad din start-menu viser og hvor.

Hvis du meget bedre kunne lide den gamle Start-menu, skal du blot slå alle knapper fra undtagen ”Show app list in start menu”.

Søg nemt

Søgefunktionen i Windows 10 er blevet opgraderet meget. Nu kan det ikke kun bruges til at finde den fil, du har glemt, hvor du placerede, men også apps og internettet. Du skal blot begynde at skrive, hvad du leder efter og så begynder buddene at komme frem.

Focus Assist

Focus Assist kan slås til under indstillinger. Den hjælper med at fjerne distraktioner fra dit arbejde. Det gælder f.eks. notifikationer og andre beskeder, der kan tage dit fokus væk fra den igangværende opgave.

Du kan også lave en prioritering af dine notifikationer, så de personer, der er vigtige og altid må komme igennem til dig, kan netop det. Du kan vælge at slå alle notifikationer fra – altså alt, der kunne forstyrre dig, at slå alt undtagen dine prioriterede notifikationer fra eller slå alt undtagen dine alarmer fra. Du kan også lave automatiske regler, så f.eks. mellem kl. 8-16 får du ikke notifikationer.

Dark mode og Night Mode

Med alle de enheder og den elektronik man bruger i hverdagen, kan det ikke komme bag på en, når undersøgelser viser, at skærmtiden påvirker vores hjerne og søvn. Derfor kan du bruge dark mode eller night mode til at gøre skærmtiden mindre hård for dine øjne.

Dark mode gør de hvide og lyse farver på din skærm mørkere. Night light skærmer for det blå lys, så det er nogle varmere og blidere farver, som vises på din skærm. Du kender måske begge dele fra mobilen, men måske har du ikke tænkt over også at bruge det på din computer.

Cloud Clipboard

Der er ikke mange, som kender til Cloud Clipboard, men det er egentlig en rigtig smart funktion, hvis man bruger flere forskellige enheder. Man kan nemlig ved hjælp af denne funktion nemt flytte dokumenter og andet fra din computer til en anden enhed.

Du kan åbne menuen ved at trykke på Windows-knappen og V-knappen samtidig.

Related Stories