Introduktion til Office 2019

-

Mange mennesker kender til forskellige versioner af Microsoft Office, der har været på markedet i mange år. Det er en populær og velkendt kontorpakke, som er let at gå til. Nu er Office 2019 på markedet, og der er mange lækre nye funktioner og forbedringer på programmet. Office 2019 er det seneste skud på stammen til de danske virksomheder, og man skal ikke længere betale et fast månedligt beløb for at være med på vognen. Med Office 2019 betaler man for sin licens én gang, og så kører det.

Det essentielle i Office 2019

Alle de centrale funktioner, som du kender fra Office 365 og Office 2016, finder man stadig i Office 2019. Forskellen er en række forbedringer og samtidig muligheder for at få endnu mere ud af sin kontorpakke.

Word til tekstbehandling

Word er et program, der har eksisteret i mange år. Med tiden er det blevet forbedret, ændret og kompatibelt med flere styresystemer. Med Word i Office 2019 kan du forvente toppen af poppen. Ligegyldigt hvad du har brug for fra et skriveprogram, findes det i Word til Office 2019. Udover almindelige dokumenter kan du oprette skabeloner, lave nyhedsbreve og arbejde med mange forskellige typer af layout. Der er nærmest uendelige muligheder i programmet, der stadig er brugervenligt og let at navigere i. Der er automatisk stavekontrol, synonymordbog og masser af grafiske løsninger i Word til Office 2019.

Excel til regneark og budgetter

Med Excel til Office 2019 kan du lave markedets nok bedste og flotteste regneark og diagrammer. Der er tilføjet nogle få forbedringer til Excel, men alt i alt ligner det sig selv. Det skyldes udelukkende, at Excel i forvejen har alle de features og muligheder, som du har brug for. Da du allerede har muligheden for at lave komplicerede budgetter, oversigter og udregninger, har Microsoft besluttet sig for ikke at ændre grundlæggende i programmet.

PowerPoint til professionelle præsentationer

PowerPoint har revolutioneret måden, man kan fremlægge nye idéer, holde foredrag og skabe en levende fremlæggelse af sit produkt. Det velkendte program er blevet tunet i en ny udgave, der er klar til at bevæge sig ind i 2020’erne. Du kan blandt andet benytte Bluetooth penne til at slide med og overgangen mellem slides er blevet mere flydende. På interfacet har du nye muligheder for at zoome og skifte mellem forskellige slides og er en stærk konkurrent til lignende produkter på markedet.

Outlook til at sende og modtage e-mails

Hvis du har tidligere erfaring med Office, kender du garanteret Outlook. Outlook er en samlet pakke, der både organiserer dine e mails, dine aftaler og dine kontakter. Outlook til Office 2019 er synkroniseret med din kalender, og nu kan du vælge at dele din indbakke op i flere dele, så du har én indbakke til alt det vigtigste. – Og en eller flere til resten af dine mails. På den måde kan du med Outlook til Office 2019 hurtigt få adgang til dine arbejds-mails og mails fra familien, imens nyhedsbreve, reklamer og lignende får en lavere prioritet. Derudover er der ikke sket mange ændringer i forhold til tidligere versioner af programmet, da Microsoft ikke har vurderet, at der var grund til ændringer.

Access til databaser og databehandling

Databaseprogrammet fra Microsoft er i topform i Office 2019. Her er alle de features, du allerede kender, samt nogle nye forbedringer. Du kan blandt andet forvente optimering af nogle typer af diagrammer. Derudover understøtter Access en række nye typer af data, og du har adgang til en række opgraderinger.

Office 2019, 2016 og 365

Der er ikke sket voldsomt mange forbedringer siden Office 2016, men Office 2019 kommer med en lang række fede funktioner. Det gælder især for Word, Outlook PowerPoint og ikke mindst, at du kun skal betale licens en enkelt gang. En ulempe er, at OneNote ikke længere understøttes i Office 2019. OneNote er understøttet i Office 365, og det er værd at tage med i overvejelserne. Desuden kommer der med Office 365 hele tiden løbende opdateringer og opgraderinger, hvor Office 2019 er et mere færdiggjort produkt, der skal opdateres, men ikke opgraderes.

Det kan man til gengæld også se på betalingen, hvor man betaler månedligt for Office 365 og kun den ene gang for Office 2019.

Office 2019 kan stærkt anbefales, hvis du ikke allerede er Office bruger, eller hvis du gerne vil have de sidste nye features, der findes på markedet.

Højdepunkter i Office 2019

Et af højdepunkterne, som også nævnt ovenfor, er blandt andet Outlook. I dag hvor vi modtager et utal af emails hver dag, er det en helt fantastisk feature, at man kan prioritere sine emails. På den måde kan man fokusere på arbejde, når der skal arbejdes og sociale medier, nyhedsbreve etc., når tiden er til det. Kalender-funktionen i Outlook er også markant forbedret i forhold til tidligere versioner. Yderligere kan du nu få dine mails læst op, så du kan lave noget andet imens eller blot hvile øjnene et øjeblik.

Både Word og Excel har fået et brush-up, så de træder ind i den moderne tidsalder. Word til Office 2019 er også et af de steder, hvor der virkeligt er sket forbedringer. Udover at ordbogen hele tiden bliver udvidet, er oversættelses-funktionen markant forbedret. Det samme gælder for tekst-til-tale funktionen, og så er der bedre understøttelse i forhold til at benytte digitale penne i Word til Office 2019.

Selvom der ikke er sket noget grundlæggende forandringer i Excel til Office 2019, er der sket nogle forbedringer, der gør programmet endnu bedre end tidligere. En af dem er, at du kan lave de nyeste typer af diagrammer og integrere 3D grafik i dine sheets. 3D modellerne kan ses fra alle sider og vendes og drejes på skærmen – eller en PowerPoint præsentation.

Sidst, men ikke mindst, er PowerPoint også markant forbedret. Dette gælder især den nye slide funktion og muligheden for digital inking – at skrive, male og tegne direkte i programmet i stedet for i den fysiske verden. – Denne funktion findes også i Word og Excel til Office 2019. Endelig er det nu muligt at eksportere sine PowerPoint præsentationer til video, så du kan lægge dem ud på nettet, sende dem til kolleger eller studerende og på andre måder lettere kan dele din præsentation.

Konklusion

Office 2019 er Microsofts seneste skud på stammen for en Office pakke, og derfor finder man selvfølgelig alle de nyeste funktioner i pakken. Her er reelt tale om en opgraderet version af Office 2016, som mange har haft glæde af i årevis. Der er blevet fokuseret på nogle enkle og gennemgående forbedringer. – Især når det gælder grafik, muligheder for at benytte digitale penne og organisering af mails. Mindre virksomheder kan have stor glæde af Office 2019, imens en stor organisation med stort behov for vidensdeling via nettet måske vil have mere glæde af Office 365, der understøtter OneDrive og deling via skyen. Alt i alt er der tale om en state of the art kontorpakke, som man med en enkelt betaling kan have glæde af i flere år.

Kilde: https://support.office.com/da-dk/article/nyheder-i-office-2019-5077cbbe-0d94-44cc-b30e-654e37629b0c

Related Stories