5 gode Rescue CD løsninger til Microsoft Windows

-

Nogle former for malware kan ikke særlig let fjernes fra din computer, når de éngang har kunnet passere din antivirus beskyttelse og har integreret sig dybt inde i dit system – og nogle gange gjort det umuligt at genstarte. I en sådan situation, kan det være tilrådeligt at anvende Rescue CD’er. En Rescue CD vil hjælpe dig med at retablere dit system ved at fjerne ubehagelige trusler, som modsætter sig fjernelse ved brug af almindelig antivirussoftware.

Disse CD’er gennemfører en scanning og fjerner computervirus uden at starte computersystemet. De tillader efterfølgende at starte operativsystemet direkte fra CD’en, således at du ikke har brug for, at Windows kører på din PC. Det er fra dette CD-baserede operativsystem, at du har mulighed for at tilslutte dig og starte dit harddrev og alle dine filer. De fleste opstartbare Rescue CD opbygninger er sædvanligvis baserede på Linux Live CD distributioner, som indlæser et enkelt operativsystem til at scanne malwaretrusler uden at skrive nogen systemfiler på dit harddrev. Nogle bruger DOS, eller en DOS klon, så som FreeDOS, mens andre bruger en reduceret version af Windows kaldet Windows pre-installation environment.

Rescue CD’er er sædvanligvis tilgængelige i ISO billedfilformat og det kræver så, at de brændes på et medie. Blandt det halve dusin, eller deromkring, af rednings CD’er, vil du kun finde nogle få, der er lige så anvendelige.

Bemærk venligst, at alle værktøjer, som er nævnt på nedenstående liste er til anvendelse fuldstændig gratis.

Kaspersky Rescue Disk

Dette værktøj, til fjernelse af virus, scanner og fjerner trusler fra en inficeret computer uden risiko for, at andre filer og computere bliver inficerede. Alt hvad du behøver at gøre er at brænde ISO billedet på en ny CD, indsætte CD’en i det inficerede systems CD-ROM drev, gå ind på PC’ens BIOS, indstille den til at starte fra CD’en og så genstarte computeren. Efter en hurtig indlæsningsproces bliver du mødt af Kaspersky Rescue Disk’s interface. Udvælg nu ganske enkelt de objekter, som skal behandles og tryk på scanningstasten. Værktøjet scanner så dit system grundigt og leverer en rapport over alle de mistænkelige objekter, som er blevet fundet. Disse objekter kan derpå blive isolerede, desinficerede, eller fjernet.

AVIRA  AntiVir Rescue System

AVIRA AntiVir Rescue System afkorter den langstrakte procedure med at oprette en rednings CD. Hvis aplikationen finder, at dit drev er kompatibelt, opretter den automatisk en rednings CD til dig.

Alt hvad du behøver at gøre er, ganske enkelt, at indsætte en skrivbar CD i drevet og dobbelt-klikke AVIRA redningsikonen. Hvis drevet ikke er kompatibelt, vil AVIRA tilbyde at gemme en ISO kopi, som du kan brænde ved hjælp af en foretrukken software til CD brænding. Når det éngang er oprettet er AVIRA’s redningssystem ikke kun i stand til at scanne og fjerne malware fra systemer, som ikke er startbare på grund af malware, men udstyrer dig også med et værktøj til, på sikker måde, at kopierer de ønskede data fra det angrebne drev.

Bitdefender Rescue Disk

Dette er et værktøj, som vil forsøge at genetablere Windows, hvis du ikke længere er i stand til at genstarte den. Såsnart du har Rescue CD hos dig, så start den angrebne CD fra den og følg instruktionerne. Rescue CD vil scanne dit system og løse de problemer, den finder, eller støder på hen ad vejen. Bitdefender Rescue CD indbefatter en håndfuld ekstraudstyr, inklusive GParted, TestDisk, Thunar File Manager, Firefox web browser og Foxit PDF reader. ChkRootits er også parat til at scanne for rootkits.

Norton Bootable Recovery Tool

Norton Bootable Recovery Tool er en ISO fil, som kan downloades og som gør det muligt for dig at oprette en startbar CD, som du kan anvende til at fjerne virus i de situationer, hvor Windows ikke kan startes selv efter gentagne forsøg og når en virusscanners formåen til fuldstændig at fjerne truslen vil være utilstrækkelig. Programmet inkorporerer en version af Windows PE, som er dens egen særskilte og isolerede OS. Med den kan du enten oprette en CD/DVD, ISO fil, eller en USB.

ESET SysRescue Live

ESET SysRescue Live opstartbar CD/USB er et gratis værktøj, som giver dig mulighed for at oprette et opstartbart CD/DVD, eller USB Drive. Du kan starte en inficeret computer fra dit redningsmedia til scanning for malware og rense inficerede filer.

Related Stories