Anmeldelse af Microsoft Visio Professional

-

Microsoft har indtaget en førende position, når det drejer sig om softwaredesign, med sin blokdiagram software, Visio. Med hensyn til funktioner og værktøjer er der meget lidt, som Visio ikke tilbyder. Og hvad der mangler, rådes der bod på med enestående bonusfunktioner, som findes hos få – hvis overhovedet nogen – andre fremstillere af blokdiagrammer. Læg disse exceptionelle værktøjer sammen med et let anvendeligt interface og et effektivt sæt af valgmuligheder for hjælp og support og det er ikke så underligt, at Visio opnår vores Top Ten Reviews Gold Award for den bedste blokdiagram software. Der angives hermed den standard, som andre kan følge op på.

Visio opnår en perfekt scoring for diagramfunktioner. Selv om den mangler 3D fremtrædelsesformen, så er dette ikke en funktion, der er indbefattet i ret mange programmer og den er sædvanligvis ikke påkrævet for at skabe udtryksfulde diagrammer og blokdiagrammer. Herudover har Visio inkluderet mange andre værktøjer, som du ikke vil finde i nogle af de andre blokdiagramprogrammer, som vi har gennemgået, indbefattende ekspansionsgrupper, real-time medvirken og evnen til at oprette diagrammer fra en datakilde, som Excel.

Visio udmærker sig også takket være sine enestående diagramværktøjer. Med dette kan der skabes en matrix, der fungerer omtrent som en skabelon i illustrationssoftware. Det betyder, at du kan skabe en anden matrix, som er baseret på hovedmatrix. Når du foretager en ændring af matrix, så bliver ændringen afspejlet i alle de formgivninger, som er baseret på den.

Dette gør gennemgribende ændringer på kryds og tværs af et blokdiagram let og ubesværet.

Konnektorer forbinder til diverse matricer via forud fastlagte forbindelsespunkter, men du kan manuelt tilføje punkter hvor som helst på en matrix for ekstra kontrol. Formen af selve konnektorerne kan ændres til rette vinkler, lige linjer, eller kurver.

Symbolgalleriet rummer snesevis af matricer af enhver tænkelig kategori. Der er også oprettere af rektangulær/kvadratisk og ellipseformet/cirkulær cookie-beskærings diagrammer. Mens du ikke kan ændre udformningen af en eksisterende, når den engang er blevet placeret i blokdiagrammet, så er udskiftningen af en matrix lige så let, som det er at skabe en ny – og placere, eller kopiere tekst fra den gamle matrix til den nye.

Microsoft har indbefattet vigtige værktøjer i denne frembringer af blokdiagrammer. Gitre og guides fungerer pragtfuldt. Der er smarte guides, som kommer til syne når du linjeopstiller emner manuelt og som derpå forsvinder, når du lader emnerne falde på plads. Snap-to-grid funktionen er disponibel og du kan endog justere styrken, så vel som hvilken del af matrix (midte, kant etc.), der bliver snap’et.

Visios mangel på clip-art galleri var ret overraskende. Uden denne valgmulighed vil du være nødt til at indlejre, eller importere billeder og grafik fra din egne computer harddisk. Naturligvis råder applikationen en smule bod for dette med fremragende stavekontrol og synonymordbogsværktøjer, som er standard i Microsoft-produkter, men ikke nødvendigvis i blokdiagramverdenen, som sådan. Der er også en automatisk funktion, som genformaterer din sides layout, netop i tilfælde af at ting kunne blive lidt for sammenviklede.

Som vi forventede, så er valgmulighederne med hensyn til formatering af tekst og paragraf i dine blokdiagrammer enestående i denne software – på lige fod med selv de bedste applikationer ordbearbejdelse. Med hensyn til visuel design, så satte vi stor pris på de temaer, farveplaner og grafiske stilformer, der var tilgængelige.

Der er 30 temaer at vælge ud fra, som inkluderer forud indstillinger af grafik og farve, eller du kan blot vælge mellem en af de 33 farveplaner, eller 16 grafiske stilformer. Hvis du ønsker det, kan du frembringe dit eget tema, farveplan, eller grafiske stil og så gemme det til fremtidig brug. Der er 16 emneeffekter at vælge imellem og de kan anvendes til hver udformning inden for et dokument. For at anvende en af disse effekter til en personlig udformning, skal du blot anvende de grafiske stilformer.

Det bedste ved disse visuelle effekter er måske, at du kan kontrollere dem, før du anvender dem i dit dokument. Du skal blot lade markøren glide hen over den pågældende effekt og dit dokument vil komme til syne, således som det ville se ud, hvis du havde anvendt denne effekt. Fjern din markør fra effekten og dokumentet bliver, som det var før. Du kan forsyne emner, eller formgivninger med hældninger, så vel so med automatisk indlæste struktureringer og mønstre.

Til udfyldning af baggrund kan du anvende en kraftig farve, hældning, eller en af de mange automatisk indlæste prøvebilleder og designs. Til stiludformninger af forbindelseslinje kan du justere tyngde og farve, eller vælge mellem mange stiplede former for linjestil.

Til trods for manglen af nogle få bekvemme værktøjer, så forbliver Visio at være den førende stridsmand og den bedste valgmulighed inden for blokdiagram software med sin drop-and-drag funktion, designede værktøjer og real-time medvirken. Den er nem nok for begyndere og tilstrækkelig avanceret for modne professionelle. Med en mængde enestående værktøjer er Visio helt klart dit bedste valg til oprettelse af blokdiagrammer.

Related Stories