Forskellige dataværktøjer fra Microsoft til forskellige behov

-

Lige så forskellige som virksomheder er, lige så forskellige er de behov, virksomhederne har. Dette gælder eksempelvis, når det kommer til valg af dataværktøjer. Store og små virksomheder har forskellige behov, fordi de naturligvis har en meget forskellig mængde data, der skal skabes indsigt i.

Derfor er det også heldigt, at der findes så mange forskellige dataværktøjer, der kan gavne forskellige virksomheder. Microsoft har lavet flere løsninger, der alle kan bruges til at samle data, så det bliver lettere at skabe indsigt i, hvad der foregår i og omkring virksomheden. Herunder får du en ganske kort gennemgang af nogle de dataværktøjer, Microsoft igennem tiden har udviklet. Du kan læse mere om dem, og andre, hos Inspari – her.

Microsoft Excel

Excel behøver vist ingen nærmere forklaring. De fleste, der har en computer, kender til Excel, og hvad det kan bruges til. Microsoft Excel er en del af Office-pakken, og derfor findes værktøjet på de fleste virksomheders computere. Excel er et enkelt værktøj, der kan bruges til analyse af dana i sin mest simple form. Her er det eksempelvis muligt at opstille et simpelt regnskab eller lave en tabel eller graf over enkle dataserier. Excel er altså et værktøj, der er ideelt til de mindste virksomheder, som har en minimal mængde af data.

Microsoft Power BI

Hvis du vil have en dybere indsigt i din virksomheds data, herunder big data, kan du se nærmere på Microsoft Power BI, som er endnu et decideret dataværktøj. Microsoft Power BI giver dig mulighed for at samle og visualisere virksomhedens data, så den bliver nemmere at forstå. Dermed kan værktøjet hjælpe med at skabe indsigt og viden, der kan skabe værdi for virksomheden. Det er muligt at lave dashboards med visualiseringer af data fra virksomheden, og derfor kan data gøres letforståelig og overskuelig.

Dashboardsene kan deles, så medarbejdere kan tale sammen om dem. Derudover kan du analysere data i skyen – således skal du ikke være bekymret for vedligeholdelse eller lignende. Microsoft Power BI er et brugervenligt program, der er let at finde rundt i. Det er let at finde de services, du skal bruge, ligesom du let kan bruge dem og få noget ud af dem. Alt i alt er dette dataværktøj perfekt til virksomheder, der ønsker indsigter i de data, der findes i og omkring virksomheden.

Microsoft SQL

Microsoft SQL er ligeledes et dataværktæj fra Microsoft. Dette dataværktøj har lidt flere features, og det er perfekt til store virksomheder, som har store mængder af data. Det er dog også ideelt til mindre virksomheder, der ønsker en omfattende indsigt og analysemuligheder. Med dette værktøjer følger altså forskellige services, som du kan vælge, hvis du har behov for det. Blandt andet får du, med dette værktøj, samlet alt din data i et data warehouse. Således kan du let sammenligne og tilgå din data til alle tider – og det er helt ideelt, hvis du vil bruge dataen til analyser. Du kan visualisere data på forskellige måder i dette program – du kan bare vælge, hvad der passer bedst til lige netop din modtager og datatypen. Det gør det hele mere overskueligt og nemmere at forstå.

Related Stories