Beskyt din internetforbindelse med Norton Smart Firewall

-

Lad ikke dine filer og data forsvinde uden din tilladelse.

En firewall beskytter mod uønsket indtrængen på din computer. Beskyt din computer mod uautoriseret adgang med Norton Smart Firewall, en del af Norton 360 avanceret sikkerhedsteknologi.

Læs vores anmeldelse af Norton 360

Hvad er en firewall?

En firewall er som en gatekeeper for din computer. Du vil gerne beholde dine personlige oplysninger inde og de cyberkriminelle ude. Firewallen håndhæver regler omkring adgang til en computer, og Norton Smart Firewall tjekker ikke kun, hvad der kommer ind, men også, hvad der går ud.

Hvis en cyberkriminel skulle snige sig ind og forsøge at tage dine personlige oplysninger med sig, kunne denne blive fanget på vej ud. Firewallen hjælper med at blokere dine data som passwords, keystrokes og filer fra at gå ud ad døren. En aktiv firewall på din computer er også meget tilrådeligt, når du spiller online computerspil og lign. Hvis du f.eks. spiller et computerspil online som er hostet via en usikker netværksserver, så risikerer du at åbne din internetforbindelse op for tredjepart som kan invadere din computer uden du ved det. Det samme gør sig gældende, hvis du spiller online spil for penge f.eks. via Royal Casino og du ikke har en firewall aktiveret – risikoen er, at tredjepart kan overvåge din internetaktivitet og i princippet kompromittere den ved at aflure dit kodeord og logins.

Norton-netværkets beskyttelseslag inkluderer også AI-drevet teknologi, der analyserer al netværkstrafik, sætter alt mistænkeligt i karantæne og opdaterer den smarte firewall, når nye beskyttelsesregler kommer i spil. En firewall er en nøglekomponent computersikkerhedsbeskyttelse.

Smart Firewall + Intrusion Prevention System

Smart Firewall, IPS og de andre teknologier, der udgør den netværksbaserede beskyttelse i Nortons sikkerhedsenhed, arbejder sammen om at blokere for ondsindede angreb, før de overhovedet får en chance for at nå dit system.

  • Smart Firewall hjælper med at beskytte dine personlige oplysninger fra uautoriseret adgang til dine personlige filer og økonomiske oplysninger. 
  • Intrusion Prevention System (IPS) inspicerer trafikken på en meget dybere måde end Smart Firewall. Når Smart Firewall lader tilladt trafik komme ind, undersøger IPS grundigt indholdet af al den trafik, der kommer igennem.

Hvordan det virker

I Norton-teknologi arbejder Smart Firewall og IPS sammen for at opdage malware og indtrængen fra netværkstrafikken. Hver har sin opgave, men de arbejder sammen mod det samme mål: at opdage og blokere malware og indtrængen på netværksniveau.

Du kan sammenligne Smart Firewall and IPS’ respektive opgaver med jobbene med forskellige sikkerhedstjek i lufthavnen. Det første sikkerhedstjek i en lufthavn tjekker passagerernes identifikation og billetter, og kun godkendte passagerer kan komme igennem. Tilsvarende tillader Smart Firewall godkendt trafik til et netværk og blokerer for ikke-tilladt trafik at komme igennem. I det næste lag af lufthavnssikkerhed inspicerer sikkerhedsansvarlige og røntgenmaskiner bagage hos autoriserede passagerer, der allerede er kommet igennem det første sikkerhedslag. Ligeledes er IPS’ rolle i netværksbaseret sikkerhed nøje at undersøge den trafik, som Smart Firewall har ladet komme igennem.

Norton Smart Firewall + IPS

Smart Firewall fungerer som en færdselsbetjent, overvåger indkommende og udgående internettrafik for at forhindre trusler i at nå din computer. Ved at arbejde sammen kan Smart Firewall og IPS:

  • Blokere for uautoriserede brugere i at få adgang til din computer via internettet
  • Danne et skjold, der enten tillader eller blokerer for forsøg på at få adgang til oplysninger på din computer
  • Advare dig om tilslutningsforsøg fra andre computere
  • Advare dig om tilslutningsforsøg fra applikationerne på din computer, der opretter forbindelse til andre computere
  • Blokere dine data (passwords, keystrokes, filer, selvangivelse etc.) fra at blive taget af en ekstern kilde.

Smart Firewall er inkluderet i Norton 360.

Related Stories