Få styr på din digitale sikkerhed med McAfee Internet Security

-

Hele tiden og igen dukker der historier op omkring bristet sikkerhed på internettet, og det er efterhånden hverdagskost i vores digitale tidsalder. Om end de historier, der kommer frem, ofte omhandler større virksomheder, er det noget der sker for mindst lige så mange privatpersoner, og du kender med garanti også nogen, der på den ene eller den anden måde har fået sin datasikkerhed, kode eller online identitet kompromitteret.

Netop derfor er det relevant som aldrig før at have styr på denne, men det kan være svært at finde rundt i det store marked af udbydere iblandt fagteknisk sprogbrug og funktioner, der kan være svære at gennemskue. Derfor får du her et kort, men godt, overblik over et af markedets helt store spillere, nemlig McAfee. Virksomheden, der har en lang årrække af erfaring bag sig, har tidligere været udskældt, dels for langsomt software, utilstrækkelig beskyttelse og uigennemskueligt design, men det er fortid med den nye opdatering på deres beskyttelsesprogram, ’Internet Security’, der har fået en ordentlig overhaling.

Hvad får du med i pakken, når du investerer i McAfee Internet Security?

Beskyttelse på nettet er lettere sagt end gjort, og derfor kræver det også, at du er beskyttet på flere forskellige parametre. Det sørger Internet Security netop for.

Download McAfee Internet Security

Således får du i pakken følgende funktioner:

 • Scanning i realtid, og når du vil, efter ’malware’ – software, som florerer på nettet, ofte på små, tvivlsomme hjemmesider eller i spam-mails, og som kun er sat i verden for at øldeægge din enhed indefra.
 • WebAdvisor: en funktion, som kører på din browser, og som advarer dig mod farlige, ubeskyttede hjemmesider. Vises som små, farvede ikoner: grøn for sikker, gul for tvivlsom og rød for decideret farlig. Sidstnævnte er beskyttet, så du ikke kan få adgang medmindre du fjerner beskyttelsen fra din enhed.
 • En komplet skræddersyet firewall: software, som både beskytter dig mod trusler udefra, men som også sikrer at dine egne programmer ikke misbruger dit netværk. Denne kan tilpasses, så den passer lige netop på dit behov.
 • Et system, der holder styr på alle dine adgangskoder.
 • Forældrekontrol: en funktion, der gør det muligt for dig at skræddersy, hvordan dit barns søgning skal se ud. Denne er naturligvis også fuldt ud tilpasningsdygtig, og blokerer valgte kategorier, som WebAdvisor-funktionen laver ud fra søgeresultaterne. Derudover gør forældrekontrollen dig i stand til at stille skærmtid på den pågældende enhed, så alle funktioner fjernes udover basale ting som opkald og sms.

Det er altså ikke blot en generel beskyttelse mod forskellige vira, der findes på nettet, men en bred vifte af funktioner, som beskytter dig på forskellig vis, og som gør dig i stand til at styre mange forskellige funktioner på flere forskellige enheder. Derudover er programmet optimeret til et brugervenligt design, som gør, at du kan bruge det uden at være teknisk ekspert på området. Ikoner og nemme oversigter gør, at du hurtigt kan danne dig et overblik over din enheds status, samtidig med at du kan tilpasse de forskellige indstillinger, så de passer lige præcis til dit behov.

En anden stor fordel ved McAfees Internet Security-program er, at det – i modsætning til flere konkurrenter fra Norton, F-Secure og Trend Micro – kan bruges på tværs af forskellige styresystemer. Det betyder altså, at programmet kan køre på både Windows, Mac, iOS og Android samtidig, såfremt du betaler for de ekstra enheder. Den billige pris på programmet gør nemlig, at du blot kan have tre enheder på samtidig. Det er dog forholdsvis let at opgradere dit abonnement, som betales årligt.

Et program, der dog ikke er fejlfrit

Om end det er en stor fordel, at McAfee Internet Security kan køre på flere styresystemer, skal det dog også siges, at systemet ikke kører lige godt på alle enheder. McAfee har fokuseret på Windows, som kører upåklageligt, og endda uden at sænke internethastigheden betydeligt. Det går dog ud over særligt Mac og iOS-systemerne, som ikke kører med den fulde palette af funktioner, og ikke nær så fejlfrit.

Samtidig kan McAfee ikke helt hamle op med sine konkurrenter på nogle områder, og særligt funktionsmæssigt halter programmet lidt bagefter. Således finder man hos langt de fleste konkurrenter af McAfee følgende funktioner, der altså ikke er inkluderet i McAfee Internet Security-pakken:

 • Et gendannelsessystem
 • Webcam-beskyttelse
 • Sikker browser
 • Ransomware-beskyttelse.

Sidstnævnte, der beskytter mod software, der afpresser offeret for penge gennem malware, fås dog som et eksternt beskyttelsesværktøj, som udbydes gratis af McAfee.

Det hurtige overblik

Skal det gøres nemt op, kan fordelene og ulemperne opdeles som følger:

Fordele:

 • Forbedret, hurtigt system, som ikke sløver enheden, mens det er i brug
 • Forældrekontrol som er ligetil, og som fungerer godt
 • Kan bruges på flere styresystemer samtidig.

Ulemper:

 • Til tider forvirrende brugerflade med mange indstillinger
 • Kunne have flere funktioner.

Related Stories